Atnaujintas 2005 vasario 9 d.
Nr.11
(1312)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šurmulys Lietuvos viduje gali persimesti ir į tarptautinę erdvę

Andrius Kubilius

Vasario 7 dieną tradicinę pirmadienio spaudos konferenciją surengė Tėvynės sąjungos pirmininkas, Seimo narys Andrius Kubilius, grįžęs iš Vašingtono, kur dalyvavo 53-iuosiuose JAV Kongreso rengiamuose Nacionaliniuose maldos pusryčiuose. Siūlome straipsnį, parengtą pagal spaudos konferencijos medžiagą.


Liustracijos komisija iš naujo įvertins priklausymą KGB rezervui

Liustracijos komisija ketina svarstyti, ar priklausymas KGB rezervui vertintinas kaip sąmoningas bendradarbiavimas su sovietų saugumu. Apie tai Liustracijos komisijos pirmininkas Vytautas Damulis ketvirtadienį informavo Seimo laikinąją komisiją, tiriančią aukštų pareigūnų sąsajas su KGB.


Kokių dovanų įsigeidėme?

Juozas Grevelda

Bene svarbiausias klausimas, kurį ne tik galima, bet ir reikia kalte įkalti į kiekvieno susipratusio ar bent kiek norinčio susiprasti lietuvio pasąmonę, yra toks: reikia ar nereikia važiuoti Jo Ekscelencijai Maskvon, nusilenkti broliškos ar didvyriškos rusų tautos naujiesiems simboliams – Stalinui, Ruzveltui ir Čerčiliui? Tegul ginčijasi, tegul mokosi dialektikos! Na, savaime suprantama, kad ta pačia proga ir Putinui. Juk jis taip pat yra rusų tautos simbolis ir tikrai ne menkos prabos!


Ar švęsime pergalę Maskvoje?

Neseniai rašytojas ir poetas Tomas Venclova per Lietuvos radiją pareiškė savo nuomonę dėl Prezidento vykimo į Maskvą gegužės 9 dieną švęsti pergalės prieš fašizmą 60-ąsias metines.

Remdamasis „daugiau nei puse“ Lietuvos gyventojų, pasisakančių už Lietuvos Prezidento vykimą į Maskvą, T.Venclova mano taip pat: „Važiuoti į Maskvą reikia“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija