Atnaujintas 2005 vasario 9 d.
Nr.11
(1312)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Rašytojo kūrybos aruode – 26 knygos

Jubiliatas Gintautas Iešmantas
(viduryje) tarp atėjusių
jį pasveikinti zanavykų –
kultūros istoriko, Vilniaus
zanavykų bendrijos pirmininko
Albino Vaičiūno (kairėje)
ir literato Jono Jurevičiaus

Rašytojas Gintautas Iešmantas pasižymi darbštumu. Buvęs žurnalistas grįžo į Lietuvą Atgimimo metais iš beveik devynerių metų sovietinio griežto režimo lagerio ir tremties. Netrukus spaudai parengė pirmąją savo poezijos knygą „Prisikėlimo šventė“, kurioje buvo išspausdinti lageriuose ir tremtyje sukurti eilėraščiai. Tai buvo 1990–tieji.


Vienintelis šalyje Dienos chirurgijos skyrius

Iškilmingas Dienos chirurgijos
skyriaus atidarymas. Kairėje –
jį pašventinęs
kun. Virginijus Veprauskas

Sausio 21-ąją Kauno apskrities ligoninėje atidarytas Dienos chirurgijos skyrius, kuriame pacientams bus atliekamos nesudėtingos operacijos, po kurių ligonis tą pačią dieną išleidžiamas namo. Skyriaus, kuriame yra 16 lovų, įrengimas kainavo 3,6 mln. litų, kuriuos kaip paskolą skyrė Pasaulio bankas. Dar 50 tūkst. litų skyrė Kauno apskrities viršininko administracija. Naujajame skyriuje yra intensyvaus stebėjimo palatos, operacinių blokas, įrengtas pagal Europos Sąjungos standartus, čia sumontuota šiuolaikinė medicinos aparatūra.


Naujas Akušerijos skyrius

Sausio pradžioje Ukmergėje duris atvėrė naujas, modernizuotas ligoninės Akušerijos skyrius. Daug sveikinimo žodžių buvo ištarta ligoninės vyriausiajam gydytojui Algimantui Veličkai, Akušerijos skyriaus vedėjui Algirdui Šaltiniui bei darbuotojams. Apžiūrėti naujojo skyriaus atvyko sveikatos apsaugos viceministras Gediminas Černiauskas, Sveikatos apsaugos ministerijos Vaiko ir motinos poskyrio vadovė Aušra Armonavičienė, Seimo nariai Julius Veselka, Loreta Graužinienė, kolegos iš kitų ligoninių.


Skulptoriaus gimtadienyje pristatyta knyga

Skulptorius Leonas Strioga
su knyga apie save
Aliaus Koroliovo
(ELTA) nuotrauka

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas skulptorius Leonas Strioga savo bičiulius pakvietė į 75-ojo jubiliejaus popietę Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Muzikos salėje Kaune. Renginyje visuomenei buvo pristatyta L.Striogos monografija-albumas.

Praėjusių metų pabaigoje išleista knyga „Leonas Strioga“ sausio 24 dieną vykusiame Lietuvos gražiausių knygų konkurse buvo įvertinta II premija. Šį leidinį sudarė ir tekstus parašė dr. Giedrė Jankevičiūtė, knygos dailininkas - Eugenijus Karpavičius, fotografas - Kęstutis Stoškus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija