Atnaujintas 2005 vasario 15 d.
Nr.13
(1314)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kaip pilietis V. Adamkus į Maskvą nevyktų, bet jis yra valstybės vadovas

Prezidentas Valdas Adamkus sako turįs asmeninę nuomonę – nevykti į pergalės prieš nacius 60-mečio minėjimo iškilmes Maskvoje, tačiau teigia negalįs vadovautis tik asmeninėmis nuostatomis ir privaląs jausti atsakomybę už visą valstybę.

„Mano, kaip žmogaus, piliečio Valdo Adamkaus sprendimas, jei tai būtų tiktai jo sprendimas, – aš ten nevykčiau. Bet kaip valstybės vadovas aš jaučiu atsakomybę už valstybę ir Lietuvos žmones ir priimsiu tokį sprendimą, kuris pasitarnaus mūsų bendram reikalui“, – žurnalistams sakė V. Adamkus. Prezidentas pakartojo priimsiąs protingą sprendimą, atsižvelgdamas į daugelį aspektų. „Patriotiniai jausmai yra visų mūsų širdyse. Jei tai būtų vienintelis motyvas – klausimo nebūtų. Tačiau šiandieną reikia galvoti apie valstybės padėtį ir tuo pačiu Lietuvos žmonių gerovę, nes neaišku, kaip į mūsų vienokią ar kitokią reakciją reaguos tie, kurie turi galią savo rankose“, – teigė V. Adamkus.

Jis anksčiau yra sakęs, kad savo apsisprendimą dėl kelionės į Maskvą gegužės 9 dieną paskelbs Lietuvai strategiškai naudingu laiku.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija