Atnaujintas 2005 vasario 25 d.
Nr.16
(1317)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prezidentas pabrėžė strateginės NATO
ir ES partnerystės stiprinimo svarbą

Lietuvos prezidentas
Valdas Adamkus
su Misijos prie NATO
vadove ambasadore
Ginte Damušyte Briuselyje
Džojos Barysaitės
(ELTA) nuotrauka

Prezidentas Valdas Adamkus antradienį Briuselyje dalyvaudamas NATO šalių vadovų susitikime išreiškė įsitikinimą, kad NATO ir Europos Sąjunga turi veikti išvien ir toliau stiprinti abipusę partnerystę. „Tvirtai tikiu, kad būtina stiprinti strateginę NATO ir Europos Sąjungos partnerystę, turime įsipareigoti veikti kartu“, - pažymėjo V. Adamkus. Šalies vadovo nuomone, reikia tęsti bendradarbiavimą stabilizuojant padėtį konfliktų regionuose Europoje, Azijoje, kituose karštuose pasaulio taškuose. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva dalyvaus Tarptautinių saugumo pajėgų (ISAF) misijos Afganistane antrajame etape ir vadovaus vienai provincijos atkūrimo komandų, kurių tikslas - padėti įsitvirtinti civilinei valdžiai šioje Azijos šalyje.

V. Adamkus savoje kalboje pažymėjo, kad Lietuva palaikys Ukrainos siekį integruotis į tarpatlantinę saugumo erdvę. „Lietuva suinteresuota, kad Ukrainos lūkesčiai kuo greičiau taptų realybe“, - sakė Prezidentas. Jo nuomone, Ukraina turi atlikti namų darbus, kuriems Lietuva skyrė daug dėmesio savo pasirengimo narystei NATO procese. Tai - esminės permainos valstybės valdymo, karinėje, ekonomikos, teisėsaugos srityse.

Briuselyje susitikę NATO šalių vadovai ir JAV prezidentas Džordžas Bušas itin palankiai įvertino prezidento V.Adamkaus ir Lenkijos prezidento Aleksandro Kvašnievskio indėlį išsprendžiant politinę krizę Ukrainoje.

Pagal PAP-ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija