Atnaujintas 2005 kovo 2 d.
Nr.17
(1318)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kai nėra ribų…

Petras KATINAS

Naujasis Seimas kukliai paminėjo savo „darbo Lietuvai“ šimto dienų jubiliejų. Seimo vicepirmininkas Č.Juršėnas, bene vienintelis iš visos „didžiosios koalicijos“ vadų pasigyręs darbo produktyvumu, išvardijęs, kiek įstatymų sugebėta priimti per tą šimtadienį, reziumavo, kad viskas eina kaip iš pypkės. Tiesa, pripažino, kad tam tikrų nesklandumų būta. Visi jau nuo pirmosios šios kadencijos Seimo darbo dienos mato, kad, be šlėktiškos arogancijos, nesibaigiančių skandalų, postų dalybų, jokio kito darbo nebuvo. Beje, tos postų dalybos nesibaigė ir šimtui dienų praėjus. Juk niekaip nesutariama, kas vietoje KGB rezervininko A.Pekeliūno vadovaus Europos reikalų komitetui. Aišku, iš visų dabartinių parlamentarų savo nežabotų privilegijų siekimu, kietakakčiu cinizmu labiausiai pasižymi vadinamosios Darbo partijos parlamentarai. Jiems čia lygių nėra, nors apetitais nesiskundžia ir „Šatrijos“ grupuotės „valstiečiai“. Tačiau tie gali purkštauti kiek tiktai nori: jiems vis tiek teks pasitenkinti likučiais nuo darbiečių ir socdemų stalo. Kaip ir socialliberalams.


Nepaniekinkime Lietuvos istorijos

Pareiškimas dėl vykimo į Maskvą Lietuvos Respublikos prezidentui Valdui Adamkui

Mes, Vilniaus visuomenės atstovai, susirinkę paminėti visos čečėnų tautos tremties 61-ąsias metines, konstatuojame, kad Rusijos valdžia ir prezidentas V.Putinas čečėnų tautos atžvilgiu vykdo seną žiaurią tautos naikinimo politiką.

Kremliaus apsimestinis aiškinimas, jog vyksta ,,kova su tarptautiniu terorizmu“, reiškia, kad netiesos ir nežmoniškumo principai prieš visas buvusios imperijos tautas tebegyvuoja Rusijoje. Jūs esate pareiškęs, jog kaip pilietis nevyktumėte į Maskvą. Teisingai, pirmiausia Jūs esate Lietuvos pilietis, o tik po to – Prezidentas. Pasielkite kaip dera garbingam ir išdidžiam Lietuvos piliečiui.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija