Atnaujintas 2005 kovo 2 d.
Nr.17
(1318)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Nepaniekinkime Lietuvos istorijos

Pareiškimas dėl vykimo į Maskvą Lietuvos Respublikos prezidentui Valdui Adamkui

Mes, Vilniaus visuomenės atstovai, susirinkę paminėti visos čečėnų tautos tremties 61-ąsias metines, konstatuojame, kad Rusijos valdžia ir prezidentas V.Putinas čečėnų tautos atžvilgiu vykdo seną žiaurią tautos naikinimo politiką.

Kremliaus apsimestinis aiškinimas, jog vyksta ,,kova su tarptautiniu terorizmu“, reiškia, kad netiesos ir nežmoniškumo principai prieš visas buvusios imperijos tautas tebegyvuoja Rusijoje. Jūs esate pareiškęs, jog kaip pilietis nevyktumėte į Maskvą. Teisingai, pirmiausia Jūs esate Lietuvos pilietis, o tik po to – Prezidentas. Pasielkite kaip dera garbingam ir išdidžiam Lietuvos piliečiui.

Lietuvos Prezidento vykimas į Maskvą minėti karo baigties reikštų V.Putino politikos pateisinimą ir paramą Rusijos nusikaltimams Čečėnijoje. Raudonojoje aikštėje, kaip buvo 1995 metais, žygiuos ir karinius nusikaltimus Čečėnijoje vykdžiusieji naikintojų daliniai. Tai būtų atviras blogio reabilitavimas, pritarimas, Lietuvos istorinės atminties paniekinimas ir tautos savigarbos pamynimas.

Susirinkimo vardu pareiškimą pasirašė Čečėnijos 61-ųjų tremties metinių paminėjimo dalyviai – 60 asmenų: N.Sadūnaitė, V.M.Čigrijienė, R.Hofertienė, R.Kupčinskas, R.Ozolas, S.Pečeliūnas, mons. A.Svarinskas, A.Endriukaitis, A.Kentra ir kt.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija