Atnaujintas 2005 kovo 2 d.
Nr.17
(1318)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Žiemą pražydę auksiniai žiedai

Benjaminas ŽULYS

Vienas iš parodos
dalyvių Jonas Varkala

Auksakalius mini šimtmečiai

Septintą kartą Lietuvos prabavimo rūmų Kauno filiale buvo atidaryta ir dvi dienas truko tradicinė juvelyrinių darbų paroda, pavadinta „Žiemos žiedai – 2005“. Joje dalyvavo juvelyrai iš Kauno, Druskininkų, Vilniaus, Telšių. Visa parodos patalpa buvo pripildyta nekasdieniško grožio, subtilumo, įvairių formų dirbinių iš aukso, sidabro, platinos, papuoštų brangakmeniais, perlais, gintaru, kitais puošybos elementais. Žinoma, pirmiausia buvo tik žaliava, kol darbščių meistrų išmintis, fantazija, rankos visa tai pavertė įstabiais meno kūriniais. Kaip parodos atidaryme pastebėjo jos organizatoriai, šiuo renginiu norėta atkreipti visuomenės dėmesį, kad lietuvių juvelyrų darbai nė kiek nenusileidžia giriamiems vakarietiškiems, o dažnai savo išraiška, įspūdžiu yra vertingesni. Neatsitiktinai kai kurios žinomos užsienio firmos pratęsia sutartis su mūsų juvelyrais dėl jų darbų pirkimo.Tad galima pagrįstai teigti, kad lietuvių meistrų kūriniai yra paplitę visame pasaulyje.


Tapyboje – bažnytėlių Lietuva

Tapytojas Valdas Gurskis

Iš Utenos kilęs dailininkas Valdas Gurskis visą gyvenimą kuria tapybos darbų ciklą, pavadintą „Bažnytėlių Lietuva“. Žiemos speigais nubalintuose Zarasuose atidaryta jo paroda, kurioje pristatoma apie dvidešimt paveikslų, vaizduojančių įvairias Lietuvos bažnyčias. Tarp jų ir trys darbai, nutapyti vasarą Zarasuose vykusio dailininkų plenero metu – tai Zarasų, Imbrado ir Antazavės bažnyčios.

„Ciklą pradėjau kurti 1967 metais, o patys naujausi paveikslai nutapyti šią vasarą. Dauguma mano paveikslų sukurta Žemaitijoje. Ši „Bažnytėlių Lietuvos“ paroda jau šeštoji. Parodos vyko Vilniaus „Arkos“ galerijoje, Klaipėdos parodų rūmuose, Utenos kraštotyros muziejuje, Vilniaus šv.Juozapo kunigų seminarijoje ir Dusetų dailės galerijoje“, - pasakojo dailininkas V.Gurskis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija