Atnaujintas 2005 kovo 10 d.
Nr.20
(1321)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Posūkis į Vakarus?

Balsuoja Moldovos prezidentas
Vladimiras Voroninas
EPA-ELTA nuotrauka

Praėjusį sekmadienį vienoje skurdžiausių Europos valstybių, Maskvos suskaldytoje į dvi dalis Moldovoje, įvyko parlamento rinkimai. Svarbiausias jų ypatumas buvo tas, kad į rinkimus stebėtojais buvo pakviesti tik vakarietiškų organizacijų atstovai. Maskva sukėlė baisų triukšmą, kad stebėtojai nebuvo pakviesti ne tik iš Rusijos, bet ir iš kitų NVS šalių. Dar daugiau, likus dienai iki rinkimų Moldovos valdžia išsiuntė iš šalies apie šimtą „stebėtojų“ iš Rusijos.


Žuvo Aslanas Maschadovas

A. Maschadovas - mirtinas
Kremliaus priešas
ir buvęs čečėnų didvyris
EPA-ELTA nuotrauka

Žuvo čečėnų sukilėlių vadovas Aslanas Maschadovas. A. Maschadovas buvo nukautas kaime Tosltoi-Jurte, kur vyko susišaudymas. Čečėnų sukilėliai planavę kovo 8 dieną surengti teroro aktą Čečėnijoje ir užimti Tolstoj Jurtą, sukelti paniką. Sukilėlių planus rusų šnipams pavyko atskleisti surengus specialią operaciją Vedeno ir Nožaj Jurto rajonuose. Ten buvo suimti du čečėnai iš Šamilio Basajevo grupuotės bei vienas - iš A. Maschadovo aplinkos. Jie ir atskleidę savo vadų planus.


Ieškoma „fašistų“

Vienas Lietuvos tolimųjų reisų vairuotojas, dažnai vežantis krovinius per Rusijos teritoriją, sakė pastebėjęs vieną dalyką, be abejo, būdingą daugeliui Rusijos žmonių. Kasdieninė propaganda, tapusi beveik isterija, artėjant Antrojo pasaulinio karo pabaigos 60-mečiui ir V.Putino rengiamam „didžiosios pergalės“ šou gegužės 9 dieną Maskvoje, palietė daugelį rusų. Kai minėtam vežėjui reikėjo suderinti nežymų klausimą su vietiniu valdininkėliu, tas atrėžė: „Su fašistais nekalbu!“. Tai rodo, jog oficialusis Kremlius ir politiniai technologai, kiekvieną dieną šmeiždami Baltijos valstybes, pasiekė savo. Žmonėms įdiegta į galvą, kad latviai, estai ir lietuviai Antrajame pasauliniame kare kovėsi hitlerinės Vokietijos pusėje. Jeigu apie Latvijos „SS legionierius“ kalbama ir rašoma kasdien, tai dabar tas pats prasidėjo ir Estijos atžvilgiu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija