Atnaujintas 2005 kovo 18 d.
Nr.22
(1323)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Tik vykdydami Dievo valią artėsime prie harmonijos ir sutarimo

Kardinolas Audrys Juozas BAČKIS

Prieš penkiolika metų ant Nepriklausomybės slenksčio stovėjo visa Lietuva. Taip, būta išsigandusiųjų, abejojančiųjų, nepasiryžtančiųjų, tačiau permainų viltis kiekvieną kvietė – eime. Dažnas jau gražiame amžiuje prisiminęs mamos ar močiutės kadaise mokytus poterius, pirmąjį Tėve mūsų po ilgo laiko kalbėjo už Tėvynę.


Be tikėjimo ir be maldos nebus tikrojo prisikėlimo

Vyskupas Jonas Kauneckas

Kaip apaštalas Pauliaus sako, mes turime „džiaugtis ir linksmintis“, nes jau penkiolika metų kaip Lietuva prisikėlė. Kovo 11-ąją aš norėčiau visada vadinti Lietuvos prisikėlimo švente. Ši šventė mums primena, kad Lietuva visada prisikelia, kai, rodos, yra visai sunaikinta. Ir aš nežinau kitos tokios tautos, kuri tiek naikinta, trypta, tremta, žudyta, kapota ir vėl prisikeltų.


Laisvoje Lietuvoje bus laisvas žmogus, kuris jausis visaverčiu šalies piliečiu

Birutė VALIONYTĖ,

Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos -
Atkuriamojo Seimo deputatė, Nepriklausomybės
Akto signatarė, Signatarų klubo prezidentė

Seimas mini 15-ąsias
Kovo 11-osios metines
Mykolo Ambrazo
(ELTA) nuotrauka

Šiandien mes švenčiame 15-ąsias metines, ir tai atrodo labai trumpas laiko tarpas. Penkiolikmečiai, gimę 1990-ųjų kovo 11-ąją, laisvai kuria savo ateities planus. Ir jiems, ačiū Dievui, reikia paaiškinti, kas yra „politbiuras“, kas yra partijos nuomonė, kas yra cenzūra, kas yra deficitas ir kas yra KGB. Kovo 11-oji atvertė naują istorijos puslapį ir tuo pačiu pakeitė visą mūsų gyvenimą iš esmės.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija