Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Skaudi netektis…

Kiekvieną sekmadienį, po šv. Mišių, išeidamos iš Katedros nusipirkdavome „XXI amžių“, perskaičiusios analizuodavome, diskutuodavome. Genutės nebėra… Tragiška lemtis, beprasmiška netektis.

Jos laidotuvių dieną šv. Mišias aukojo Katalikių moterų sąjungos dvasios vadas mons. Juozapas Antanavičius. Kapinėse raudojome, klausydamos pamokslo, nuoširdžių monsinjoro žodžių apie mirusią mokytoją lituanistę, motiną, močiutę, Panevėžio katalikių moterų draugijos narę Genovaitę Kontautienę-Asminavičiūtę.

Įsitraukusi į draugijos veiklą, tapo viena aktyviausių, kūrybingiausių jos narių. Kupina sumanymų, drąsių idėjų, su didžiule atsakomybe stengdavosi tai įgyvendinti, įtraukdama į aktyvų darbą visas draugijos nares. Kiek daug jėgų pareikalavo projektai „Duodu, kad duotum“, „Atmerkime akis, juk pasaulis toks gražus“, įvairūs konkursai, susitikimai, kelionės! Paskutinė jos organizuota kelionė į Petrašiūnų kapines 2004 m. birželio 6 d., kuriose vyko mūsų vilties prezidento S.Lozoraičio dešimtųjų mirties metinių paminėjimas. Parymojome prie kapo su tada į prezidentus besibalotiruojančiu V.Adamkumi ir jo žmona Alma, su G. ir V.Landsbergiais, Kaziu Lozoraičiu, atvykusiu aplankyti brolio kapo iš Romos, bei kitais įžymiais žmonėmis.

Su kokia meile ir atsidavimu Genutė organizavo labdaros akciją prieš šv. Kalėdas Gustonių senelių namams.

Liko neįgyvendinti paskutiniai du projektai – „Prisiminimai lieka su mumis“ ir „Mes kartu su jaunimu“.

Pažadame, miela Genute, stengsimės veikti, darbuotis, o Tavo atminimas liks gyvas mūsų širdyse.

Panevėžio katalikių moterų draugijos narių vardu
Apolonija VENCKEVIČIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija