Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Maldingai praleido Gavėnią

Pradedamas penktadienio
vakaro Kryžiaus kelias,
kurį veda klebonas
dekanas kun. Stasys Toleikis

Šilalė. Prieš prasidedant Gavėniai, Šilalės parapijos klebonas kun. Stasys Toleikis savo parapijos tikintiesiems sakė: „Ši Gavėnia nepaprasta, nes ji yra susieta su popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbtais Eucharistijos metais. Tad išnaudokime visą Gavėnios laiką rimčiai, susikaupimui ir Viešpaties Jėzaus Kristaus kančiai apmąstyti, kartu nulenkime galvas ir Švenčiausiajai Eucharistijai“. Klebonas pakvietė jaunimą, vaikus kuo aktyviau dalyvauti Gavėnios laikotarpio pamaldose.


Verbų sekmadienis ir Didžioji savaitė Vilkaviškio Katedroje

Vilkaviškis. Verbų sekmadienio Sumos šv. Mišias Katedroje aukojo vyskupas Rimantas Norvila, kartu su besirengiančiais Pirmajai Komunijai vaikais ėjo procesijoje, pamoksle tikintiesiems kalbėjo apie Didžiosios savaitės reikšmę kiekvieno dvasiniam nusiteikimui tyra sąžine ir artimo meilės darbais sutikti Kristaus Prisikėlimo šventę - Velykas.


Savo gyvenimą paskyręs Dievui, žmonėms ir tėvynei

Anykščiai. Vasario 27 dieną Šv. Mato bažnyčioje šv. Mišias aukojo mons. Alfonsas Svarinskas. Monsinjoras įžengė į Dievo namus skambant bažnyčios varpams. Iškilmingoje svečio sutikimo ceremonijoje dalyvavo bažnyčios dvasininkai, politiniai kaliniai, tremtiniai, šauliai ir kiti Anykščių miesto tikintieji.


Velykų proga apšvies bažnyčią
ir jos fasadą

Panevėžys. Įrengiant Švč. Trejybės bažnyčios apšvietimą, darbuojasi UAB „Indastrus“ vyrai. Prieš šv. Velykas jie tikisi tai išbandyti.

Dar vykstant Kristaus gimimo 2000 metų paminklo statybai, bažnyčios rektorius kan. Bronius Antanaitis lankėsi miesto savivaldybėje ir joje pareiškė pageidavimą, jog būtų neblogai jį apšvietus. Tokiam reikalui nebūtina didelių įdėjimų: stovi stulpai, tik ant jų pakabintų žibintų šviesa nukreipta ne į tą pusę. Tada buvo sutarta, jog, pertvarkius apšvietimo sistemą Nepriklausomybės aikštėje, kartu bus įrengtas ir bažnyčios apšvietimas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija