Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Svarbiausia – sielai laimėti dangų

Šiame sumedžiagėjusiame, sustabarėjusiame, nuožmiame pasaulyje, galvotrūkčiais lekiančiame, skubančiame, be galo triukšmingame, rodos, nebėra laiko, nebėra vietos ramybei, išminčiai, gėriui. Įsikinkęs į pašėlusį technikos diližaną, žmogus skrieja, net ūžia, švilpia, rodos, suduš. Ką ten sutelktumas, savižvalga. Ekonomika, daiktai, finansai užstoja viską. Kompiuterinė elektronika – vietoj minties. Žmogus tapo skaičiavimo mašina. Arba, geriausiu atveju, jos priedu!

Bet nevisiškai! Vis dėlto yra ir kitokių (tiesa, mažuma) žmonių, kurie nepasiduoda bendram kvaišuliui. Jie, Viešpaties pašaukti būti savarankiški, blaivūs, dvasingi, mąsto ir kuria kitą pasaulį. Jie palaiminti ragauja dieviškąją dalį!

Neseniai Pietryčių Azijoje naikinantis cunamis nusinešė apie 300 tūkst. gyvybių, ir tai verčia dar labiau susimąstyti.

Gydytoja Zita P., baigusi Medicinos universitetą, netapo tik kūno gydytoja. Ji, dirbdama tarp sergančių sesių ir brolių, vis labiau įsitikino, kad pirmiausia jiems reikalinga dvasinė pagalba, reikia gydyti sielą. Būdama jautrios sielos ir tvirtai tikinti, matė savo misijos esmę, savo pašaukimą. Gydydama kūno ligas, gydė didžiąsias sielos ligas: girtuoklystę, paleistuvystę. Labiausiai ją kankino vargingų beturčių skurdas. Ji pasiaukojo pagal krikščionišką idėją rūpintis vargšais ir stokojančiais.

Šventasis Raštas žada, kad jei mes dalysimės duona, priglobsime vargšą, neatsuksime nugaros neturtėliui, tai Viešpats mus apdovanos. Tada šauksies, ir Viešpats atsilieps, kai pagalbos prašysi. Jis tars: „Aš čia!“ (Iz 58, 9). Duodantysis gauna dar daugiau. Būkite šviesa, būkite druska, sakė Kristus.

Gydytoja visur ėmė rodyti savąją geradarystę. Jos gerų darbų jau ir neišvardyti. Pagaliau pažįstamieji labai nustebo, kai ji prieš kelerius metus vienam žmogui padovanojo tėviškės sodybą ir žemę (8 ha). Tai padarė be jokių sąlygų bei išskaičiavimų – iš širdies, iš tyros sąžinės, iš meilės Dievui. Ir ką jūs pasakysite: tas Dievui skirtas darbas grįžo atgal. Tasai apdovanotasis kasmet jai atveža derliaus dalį (grūdų, bulvių, miltų, malkų, kita). O daugumą šito maisto ji atiduoda vargingiems Garliavos žmonėms.

Taip eina per pasaulį ši geradarė gydytoja, vienuoliškai gyvendama, savęs mažiausiai žiūrėdama, gydydama nelaimingus. Ją kasdien galima matyti bažnyčioje priimant Švenčiausiąjį Jėzų. Telydi ją Amžinasis Tėvas.

Jonas KIRLYS

Garliava, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija