Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Afganistaniečius nudžiugino Amerikos lietuvės dovanos

Šio rašinio autorė (dešinėje)
nudžiugino afganistaniečių
šeimą Felicijos B. atsiųstomis
dovanomis
Reginos MACKELIENĖS
nuotrauka

 

Publikacija „Afganistaniečių vaikams patinka lietuviškos Kalėdos“ apie Ukmergėje skurdžiai gyvenančią Ahmadžių šeimą buvo išspausdinta „XXI amžiuje“, kurį skaito daug užsienio lietuvių. Viena jų, Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti ponia Felicija B., nusprendė padaryti šiai šeimai staigmeną.

Trejus metus Lietuvoje gyvenanti Ahmadžių šeima augina keturis vaikus. Iki kovo mėnesio jiems paskirta kukli valstybės parama socialinei integracijai. Ukmergės darbo birža šiai šeimai per pusantrų metų darbo nepasiūlė.

JAV gyvenanti Felicija B. – pensininkė, buvusi mokytoja, atsiuntė laišką, kuriame parašė: „Aš esu mačiusi daug vaikučių, kurių šeimos atvykusios be leidimo, kurie neturi savo krašto. Lygiai taip, kaip ir mes, „dypukai“, po Antrojo pasaulinio karo gyvenom lageriuose, nežinodami, kur nutūpsim, kur bus mūsų „namai”. Man gaila afganų šeimos. Norėčiau šiai šeimai atsiųsti 100 dolerių, kad nors šiltų drabužėlių nupirktų vaikams. Aš noriu šiems žmonėms padaryti malonumą“.

Felicija B. puikiai mena tuos laikus, kai mūsų tautiečiams, išeiviams teko gyventi pabėgėlių stovyklose, kur sąlygos buvo labai varganos. Barakai buvo sausakimši, stigo ne tik maisto, drabužių, šilto vandens, apklotų, bet ir vietos atsigulti. Lietuviai sunkiomis valandomis išliko vieningi, susitelkę. Visus sunkią minutę palaikydavo malda, daina.

Kovo pradžioje Felicija B. paaukojo Ukmergėje gyvenančiai afganistaniečių šeimai ne tik pinigų, bet ir atsiuntė įvairių žaisliukų: lėlyčių, dėlionių, dinozauriukų, domino žaidimą, piešimo reikmenų. Felicija B. paprašė, kad jos pavardė nebūtų spausdinama laikraštyje. Anot jos, ne dėl garbės visa tai yra daroma. Afganistaniečių šeima liko sužavėta Amerikos lietuvės nuoširdumu ir dėmesiu jų šeimai. Jie padėkojo už pinigus, dovanas, ypač už domino, kuris jų šalyje – populiarus žaidimas.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija