Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Rinkėjų valia ar emocijos?

Demokratija arba savivalda savyje jokių vertybių neturi. Ji tėra mechanizmas, įgalinantis realizuoti demokratinį valdymo būdą. Tikrosios vertybės yra (arba jų nėra) visuomenėje, kuri tą mechanizmą valdo. Jei mechanizmą valdo visuomenė, gyvenanti pagal Dievo valią, demokratija – palaima, jei pagal šėtono valią, demokratija virsta tironija. Tironišką demokratiją, „demokratinį centralizmą“, nesenais laikais Lietuvai teko patirti. Demokratiniam valdymui renkami visuomenei atstovaujantys valdymo organai: Prezidentas, Seimas, savivaldybės. Tapti visuomenei atstovaujančiu, iš tam tikro skaičiaus kandidatų, asmeniu, reikia per rinkimus surinkti daugiausia balsų, taigi atstovavimo visuomenei teisę lemia rinkėjų daugumos valia.


Darbuokimės tautos gerovei

Negeri dalykai darosi mūsų Lietuvoje. Kasmet įvairių nusikaltimų daugėja, jų žiaurumas didėja. Niekada anksčiau nebuvo per televiziją rodoma tiek palaidumo, ištvirkavimo ir žiaurumo kaip dabar. Niekada anksčiau Lietuvoje leidžiami laikraščiai ir žurnalai nespausdino tokių šlykščių nuogybių ir neaprašinėjo išsigimėlių orgijų, kaip dabar nepriklausomoje Lietuvoje. Ateistai, neigdami Dievo buvimą, nepajėgė tikėjimo išnaikinti Lietuvoje, nes jie norėjo įrodyti neįrodomą dalyką – kad Dievo nėra. Jais lietuviai nepatikėjo. Daug pragaištingesnė veikla yra šių dienų bedievių, kurie už pinigus parduoda savo sąžinę, savigarbą ir tautos ateitį.


Puolimai iš dešinės. Ar tai dešinė?

Mes jau prisižiūrėjome, kaip kiekviename Seimo kadencijos ar panašiame laikotarpyje kuriami vis nauji kairiosios jėgos ešelonai naujais pavadinimais, vis labiau populistiniai. Pats komunizmas buvo populizmas. Ir dabar kuriamos tiktai naujos jo atmainos: pažadukų ir šviesaus rytojaus, kurio niekada nebus. Svarbu paimti valdžią!


Tikrasis gyvenimas – tarp švenčių

Baigėsi Kovo 11-osios penkiolikos metų paminėjimas, leidęs bent trumpam patikėti, kaip viskas gražu mūsų valstybėje. Šventinės nuotaikos netemdė niekas, nebent gausiau iškritęs sniegas, vėl apvylęs laukiančiuosius pavasario. Ne viena televizijos laida pakvietė pažvelgti į netolimą praeitį ir prisiminti tą penkiolikos metų kelią, kuriuo eidami ir klupdami kūrėme ir stiprinome Lietuvos valstybingumą. Ir, atrodo, niekas dėl esminių dalykų neprieštarauja, gal tik dėl smulkmenų pasigirsta vienokios ar kitokios interpretacijos bei ginčai. Visi vieningi dėl vieno – pasukome teisinga kryptimi.


Neišmėžtos arklidės

Lietuvos Sąjūdžio devintajame suvažiavime vienas kalbėtojų patarė ne muses gaudyti, o mėšlą mėžti, kad jos neturėtų kur veistis. Jam antrindamas kitas kalbėtojas siūlė blizginti šakes, rengtis nelengvam darbui. Ką turėjo galvoje kalbėtojai, nesunku numanyti. Užtenka prisiminti ne vienerių metų Seimo, prezidentų, vyriausybių, įvairių komisijų, prokuratūros, teismų galynėjimąsi su „musėmis“, dabartinę nevaisingą J.Ramono, A.Balsienės, A.Pekeliūno, A.Valionio, A.Pociaus, A.Matulevičiaus ir daugybės kitų musgaudystę.


Ne toks turėjo būti Liustracijos įstatymas

Atkūrus nepriklausomybę, Seimas priėmė Liustracijos įstatymą, sudarė komisiją, kuriai vadovavo Damulis. Ši komisija ar nenorėjo dirbti, ar specialiai vilkino darbą. Ji faktiškai neišaiškino buvusių čekistų ir jų pakalikų. Dar nė vienas Lietuvos piliečių genocido vykdytojas nenuteistas, išskyrus Burokevičiaus grupę. Keletą jų bandė nuteisti, bet mūsų teismų buvo paleisti dėl nusikaltimo senaties ar dar dėl kitokių išvadų. Kodėl tai sugebėjo padaryti vokiečiai ir čekai, o mes tūpčiojome vietoje?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija