Atnaujintas 2005 balandžio 22 d.
Nr.31
(1332)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pasaulinė gyvybės diena – gyvenimo prasmės ieškojimo diena

Kiekvienų metų paskutinį balandžio mėnesio sekmadienį minėdami Pasaulinę gyvybės dieną, atkreipiame didesnį ar mažesnį dėmesį į žmogaus gyvybę, jos neįkainojamąją vertę, išgyvename dėl pasitaikančio jos negerbimo, nesiskaitymo su ja, paniekinimo, net ir jos žudymo, naikinimo. Kaip kasmet, taip ir šiemet šią dieną susimąstome apie žmogaus gyvybės slėpinį, apie tai, iš kur Žemėje, begalinės Visatos mažojoje dalelytėje, atsirado žmogus, kas jis, kur jis keliauja begalinėje laiko erdvėje, ko jis siekia šios kelionės metu.


Lietuva, atrodo, atsižada savo vaikų

Lietuvoje vis blogėja demografinė situacija. Daugiau žmonių išmiršta nei gimsta. Atrodo, turėtume labai rūpintis priaugančia žmonių karta – vaikais. Žodinį valdžios rūpinimąsi lyg ir girdime, tačiau realios pagalbos tam reikalui nelabai matyti. Dabartinė Lietuvos valdžia nutarė padidinti išmokas šeimoms, auginančioms septynis ir daugiau vaikų. Tai padaryta, matyt, dėl to, kad Lietuvoje tokių šeimų yra labai nedaug, taigi ir pinigų reikės išleisti mažai, o palankus valdžiai gandas, kad valstybė padeda vaikams, paskleistas. Juo labiau kad ir skiriama tam tikslui pašalpa nedidelė.


Popiežiaus rinkimai parodė Bažnyčios vienybę

Tokie greiti naujojo Popiežiaus rinkimai rodo Bažnyčios vienybę. Taip teigė Estijoje žinią apie kardinolų sprendimą naujuoju Popiežiumi išrinkti Jozefą Ratcingerį sutikęs apaštalinis nuncijus Lietuvoje arkivyskupas Peteris Štefanas Zurbrigenas. Jo manymu, pasakymai, kad Popiežius liberalus ar konservatyvus - „etikečių“ klijavimas. „Tačiau aš ne prieš tokius skirstymus, nes jie padeda suprasti Popiežių užimamas pozicijas, priimamus sprendimus“, - sakė arkivyskupas. Vis dėlto, nuncijaus nuomone, Šventasis Tėvas - pirmiausia yra katalikas, o ne konservatorius ar liberalas. Jis tarnauja Dievo namams, Romai, vadovauja tikintiesiems taip, kaip šią misiją atliko Kristus. Popiežius yra tiesioginis Petro įpėdinis, o dabar šis įpėdinis yra Benediktas XVI. Nuncijaus nuomone, artimai su Jonu Pauliumi II bendravęs kardinolas J. Ratcingeris yra tas žmogus, kuris tapęs Šventuoju Tėvu galės pritaikyti savo patirtį, sukauptą per visus buvimo Romoje metus.


Habemus Papam!

Sveikinu katalikų ir jų draugų bendruomenę naujojo Popiežiaus - Benedikto XVI - išrinkimo proga! (Kaip parodė pasaulinis Jono Pauliaus II įvertinimas, ištikimi Bažnyčios vadovai ir sveikas jų mokymas turi gerbėjų toli už katalikiškosios bendrijos ribų: ir judaizmo, ir islamo, ir vadinamųjų agnostikų pasaulyje; ar ne šitąjį natūralų žmogaus prigimties linkimą į gėrį turėjo minty Kristus, kai sakė: „Ir kitų avių dar turiu, kurios ne iš šios kaimenės,- ir jas man reikia atvesti...“)


Dėkokime Dievui už naująjį Popiežių

Kai per popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuves kardinolas Jozefas Ratcingeris, vadovaudamas šv. Mišioms ir sakydamas homiliją, kalbėjo apie mylimą Šventąjį Tėvą, kuris žiūri į mus pro Viešpaties namų langą ir visus laimina, kas galėjo pagalvoti, kad, maloningajam Viešpačiui veikiant ir Jonui Pauliui II danguje malda užtariant, greitu laiku nauju Kristaus vietininku bus išrinktas būtent šis pagrindinis šv. Mišių celebrantas?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija