Atnaujintas 2005 balandžio 22 d.
Nr.31
(1332)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prisimintas jaunimo apaštalas

Kovo 31 dieną Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje buvo atidaryta kun. Alfonso Lipniūno 100-osioms gimimo ir 60-osioms mirties metinėms pažymėti skirta paroda „Prisikėlimo žmogus“.


Mums tekusi laimė gyventi Jono Pauliaus II laikais

„Susirinkome padėkoti Dievui už šį brangų Popiežių ir pasimelsti už jį, kad Dievas būtų jam gailestingas ir priimtų į Amžinojo Tėvo namus“, – taip Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis balandžio 7 dieną pradėjo šv. Mišias. Jos buvo aukojamos 19 valandą Šiaulių Katedroje. Kartu su vyskupu šv. Mišias už popiežių Joną Paulių II koncelebravo Šiaulių vyskupijos kunigai.


,,Atgaivink“ programa – mažasis stebuklas

,,Lengviausia kurti planus, kaip pakeisime pasaulį, kaip pakeisime Lietuvą, bet kur kas svarbiau keisti patiems save, vaduojantis iš daiktų kulto, malonumų ieškojimo, egoizmo, melo, žiaurumo. Iššūkis keisti pirmiausia save yra vienas stipriausių kiekvienam iš mūsų“. Šie arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus žodžiai mane įkvėpė pasidalyti mintimis iš pirmojo respublikinio ,,Atgaivink“ suvažiavimo. Nors arkivyskupas dėl popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuvių negalėjo jame dalyvauti, bet šios mintys, išsakytos žiniasklaidai, man pasirodė skirtos ir mums – suvažiavimo dalyviams.


Susitikimas su Tiberiados broliais

Neseniai Panevėžio Kazimiero Paltaroko vidurinėje mokykloje lankėsi Tiberiados broliai. Jie pasakojo, kad tai gana jauna vienuolių bendruomenė, įkurta prieš 25 metus Belgijoje. Eidami šv. Pranciškaus pėdomis, jie stengiasi džiaugsmingai liudyti Kristų žmonėms, su kuriais susitinka (ypač su jaunimu) arba priima vienuolyne. Nuo 2001 metų jie įsikūrė Lietuvoje, Baltriškių kaime (Zarasų r.).

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija