Atnaujintas 2005 balandžio 22 d.
Nr.31
(1332)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Susitikimas su Tiberiados broliais

Neseniai Panevėžio Kazimiero Paltaroko vidurinėje mokykloje lankėsi Tiberiados broliai. Jie pasakojo, kad tai gana jauna vienuolių bendruomenė, įkurta prieš 25 metus Belgijoje. Eidami šv. Pranciškaus pėdomis, jie stengiasi džiaugsmingai liudyti Kristų žmonėms, su kuriais susitinka (ypač su jaunimu) arba priima vienuolyne. Nuo 2001 metų jie įsikūrė Lietuvoje, Baltriškių kaime (Zarasų r.).

„Gavėnia – tai didžios tiesos atradimas, kad Jėzui visi esame mylimi Jo vaikai. Dabar laikas susimąstyti, kad turime skirti Jam savo gyvenime daugiau vietos“, – sakė Kristaus Karaliaus Katedros vikaras kun. Mindaugas Kučinskas.

Tiberiados broliai vedė tikybos pamokas mokyklos 5-12 klasių mokiniams, kalbėjosi su jais, giedojo giesmes pritardami gitara. Dalyvavo direktorės pavaduotoja doriniam ugdymui Daiva Tumasonytė, kun. M.Kučinskas ir tikybos mokytoja Jurgita Mulokaitė.

– Jūsų pokalbių su mokytojais ir mokiniais tikslas – padėti eiti arčiau Dievo, pažinti Jį, save. Kokia jūsų misija čia, Lietuvoje, ir pasaulyje? – paklausiau Tiberiados brolių.

– Norime, kad kiekvienas nors kiek susimąstytų, išgirstų mūsų liudijimus apie tikėjimą, apie pašaukimus, apie Dievo buvimą šalia, bandome kalbinti, išklausyti mokytojų liudijimus. Kad nevargintų gyvenimo rutina, stengiamės visus pažadinti vilčiai, tikėjimui, meilei. Kiti mūsų broliai dabar dirba Konge. Ten – karas. Reikia padėti žmonėms. Mes patys buvome Kinijoje, kur evangelizaciją reikia atlikti slapta, nes katalikų tikėjimas draudžiamas.

– K.Paltaroko vidurinės mokyklos mokytojai ir 10b klasės mokinės 2004 metų rudenį lankėsi Zarasų rajone, Baltriškėse, jūsų vienuolyne. Mergaitės pasakojo, kad buvo labai įdomu. Jos grįžo laimingos. Kaip atradote kelią į jaunimo, paauglių širdis?

– Mes patys esame jauni, – sakė Tiberiados broliai. – O jauni ieško savitumo, ypatingumo. Mūsų gyvenimas reiklus, autentiškas, o jaunimą tai traukia. Jiems pas mus įdomu kartu melstis, kartu giedoti, nesunku dirbti įvairius darbus. Mes stengiamės parodyti, kad turime ryšį su Dievu, gyventi kartu su jais, kalbėtis, pažinti jų lūkesčius – jų pasaulį. Vėliau jie patys daug mąsto ir daug atranda savyje ir pasaulyje. Mes dažnai sakome mokyklose, kad žmogus šalia tavęs – brolis. Stenkimės mylėti vieni kitus.

Regina STUMBRIENĖ

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija