Atnaujintas 2005 balandžio 29 d.
Nr.33
(1334)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Marionetės trokšta skerdynių

Maskvoje apsilankęs niekieno, netgi Rusijos, oficialiai nepripažintos Abchazijos „užsienio reikalų ministras“ Sergejus Šamba pareiškė, kad jeigu iškiltų nauji ginkluoti konfliktai Padniestrėje, Pietų Osetijoje ir Kalnų Karabache, tai Abchazija ateitų šiems separatistams į pagalbą. Esą Abchazijos separatistų karas su Gruzija akivaizdžiai parodė, kad Abchazija gali pasiųsti savo užgrūdintus kareivius visur, kas tik to paprašys. Į Abchazijos „ministro“ pasiūlymą bemat atsiliepė separatistų vadeivos iš Padniestrės ir Pietų Osetijos. Pietų Osetijos prezidento atstovas Maskvoje Dmitrijus Medajevas pareiškė, kad niekieno nepripažintos „respublikos“ gali pasikliauti tiktai savo jėgomis. Aišku, taip sakydamas jis melavo, nors visi žino, kad be Maskvos tiesioginės ar užmaskuotos paramos, ypač ginklais, šios „respublikos“ jau seniai būtų žlugusios. Pietų Osetijos prezidentas irgi aiškina, kad pasitiki tik savo jėgomis ir „broliška“ Padniestrės bei Abchazijos pagalba.


Kodėl Rusija neparodė solidarumo su visu pasauliu?

Žinomas rusų publicistas Aleksandras Minkinas balandžio 11 dieną laikraštyje „Moskovskij komsomolec“ išspausdino atvirą laišką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuriame jį griežtai kritikuoja už nedalyvavimą popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuvėse. Supažindiname skaitytojus su šio laiško turiniu.

Gerbiamas Vladimirai Vladimirovičiau, jūs nedalyvavote Popiežiaus laidotuvėse. Mūsų televizijos netransliavo jų iš Romos. Ar tai atsitiktinis sutapimas?

Į Romą atvažiavo 200 karalių ir prezidentų. Laidotuvių ceremoniją transliavo visos didžiausios pasaulio televizijos. Mūsų – nė viena. Skirtingos mūsų televizijos stotys priėmė „bendrą“ teisingą sprendimą. Kam ši ištikimybė: idėjai ar valdžiai (kalbama, jog visi taip elgėsi Kremliaus įsakymu)? Oficialiai teisinosi tuo, jog mūsų šalis stačiatikiška, o katalikų nedaug.


Kas davė nuodų maršalui Geringui?

Šiemet, kaip niekada anksčiau, viso pasaulio spaudoje pasirodo nepaprastai daug publikacijų apie Antrojo pasaulinio karo paslaptis. Šį kartą keliuose JAV laikraščiuose pasirodė karo veterano 78 metų buvusio amerikiečių kario Herberto Li Stiverso prisiminimai apie karo ir pirmuosius pokario metus nugalėtoje Vokietijoje, kur jis tuo metu tarnavo. Paklaustas, kodėl savo atsiminimų nepaskelbė anksčiau, karo veteranas prisipažino, jog bijojęs pakliūti į kalėjimą, nes karo tribunolas jį tikrai būtų nuteisęs. Dabar, suėjus senaties terminui, H. Li Stiversas ir papasakojo savo nepaprastą nuotykį.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija