Atnaujintas 2005 gegužės 4 d.
Nr.34
(1335)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Komunistas paskelbtas fašistu

Petras KATINAS

Moldovos prezidentas
komunistas Vladimiras
Voroninas išdavė
komunizmo idealus

Rusijos laikraštis „Mir novostej“ ir kiti „nacionalpatriotiniai“ ir komunistiniai laikraščiai, netgi trumpai pamiršę Baltijos valstybių „fašistus“, rado naują priešą – Moldovos komunistų lyderį ir perrinktą antrajai kadencijai prezidentą Vladimirą Voroniną. Pavyzdžiui, „Mir novostej“ vedantysis politikos apžvalgininkas Vladimiras Romanovas savo straipsnį taip ir pavadino: „Moldovos kompartija susijungė su fašistais“. Jame teigiama, kad, nenorėdama atsilikti nuo „pribaltų“, kurie neva paskelbė pergalės „didžiajame tėvynės kare“ dieną vos ne nacionalinio gedulo diena, į nacionalistinę isteriją įsitraukė ir Moldova. Maskvai ypač nepatiko prezidento V.Voronino pareiškimas, jog būtina sulyginti visų, be išimties, Antrojo pasaulinio karo veteranų teises, nes, pasak Moldovos prezidento, visi veteranai, nepaisant kokioje fronto pusėje jie kovėsi, nusipelno deramos pagarbos.


Pirmasis Rusijos prezidento vizitas Izraelyje

Vladimiras Putinas
Izraelyje aplankė
ir vieną stačiatikių
bažnyčią senamiestyje
Jeruzalėje
EPA-ELTA nuotrauka

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusio trečiadienio vakarą su istoriniu vizitu atvyko į Izraelį ir palestiniečių teritorijas.

Iš Kairo atskridęs jo lėktuvas nusileido tarptautiniame Ben Guriono oro uoste Tel Avive. Tai yra pirmasis apskritai Rusijos prezidento vizitas Izraelyje.

V.Putinas aplankė šventąsias Jeruzalės vietas. Kremliaus vadovas iš toliau apžiūrėjo Raudų sieną, Viešpaties kapo bažnyčią ir vieną Rusijos stačiatikių bažnyčią senamiestyje. Dėl to transportui buvo uždarytos centrinės gatvės Jeruzalėje, svečio saugumu rūpinosi gausios policijos pajėgos.


Kolekcininkai vertina Vatikano euro monetas su Jono Pauliaus II atvaizdu

Euro monetos su Jono
Pauliaus II atvaizdu
sulaukė didelio
kolekcininkų susidomėjimo
EPA-ELTA nuotrauka

Kolekcininkai tris dienas praleido prie bažnyčios Romoje, norėdami įsigyti vienas paskutinių Vatikano euro monetų, kuriose pavaizduotas popiežius Jonas Paulius II. Manoma, kad kitą mėnesį monetų vertė kils, nes Vatikanas rengiasi pradėti gaminti naujas euro monetas su naujojo popiežiaus Benedikto XVI atvaizdu.


Čempionas dar nesaugus

Buvęs pasaulio šachmatų čempionas amerikietis Bobis Fišeris jau savo karjeros pradžioje, o ypač tapęs pasaulio čempionu garsėjo savo skandalingais išsišokimais, nesiskaitymu ne tik su kolegomis, bet ir su teisėtvarka bei teisėsauga. Ir štai dabar jo 62-ojo gimtadienio proga Islandijos valdžia pateikė skandalistui dovaną. Islandijos pasiuntinybė Japonijoje jam įteikė islandišką pasą, su kuriuo B.Fišeris gali laisvai keliauti po visas 15 Europos valstybių, kurios įeina į Šengeno zoną. Keliauti be jokios baimės būti areštuotam ar išduotam Jungtinėms Valstijoms.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija