Atnaujintas 2005 gegužės 6 d.
Nr.35
(1336)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Klebono sukaktis

Krekenava. Parapijos klebonas kan. Petras Budriūnas sausio mėnesį atšventė savo 70-metį, o balandžio 14 dieną – kunigystės 40-metį. Balandžio 17 dieną, po Votyvos, Bažnyčioje jį sveikino parapijiečiai, bendruomenė, seniūnijos atstovė A.Vorienė, rajono Tarybos narė krikščionė demokratė A.Pranaitytė, mokytojos, mokiniai, besirengiantys priimti Pirmąją Komuniją, bažnyčios mokinių choro choristai, atvykęs iš Ėriškių Jesiukevičius. Sveikinantys svečiai įteikė gėlių, suvenyrų. Klebonas visiems už tai dėkojo, palinkėjo Dievo palaimos, pažadėjo už parapijiečius melstis, kad parapijoje ir visoje Lietuvoje išnyktų girtavimas, smurtas, žiaurumas ir t.t.


Užmaršties dulkės nesėda ant gerų darbų

Panevėžys. Minint Švč. Trejybės bažnyčios rektoriaus kanauninko Broniaus Antanaičio 80 metų sukaktį, jubiliatą balandžio 14-ąją Aukštaitijos sostinėje pagerbė trys vyskupai ir 34 kunigai.

Kan. B.Antanaičio gimimo diena buvo vasario 19 dieną, per Gavėnią, ir nuo iškilmių bažnyčios rektorius susilaikė. Balandžio 11-17 dienomis, visą savaitę, buvo nutarta Lietuvos bažnyčiose melstis už pašaukimus kunigystei. Kartu tai buvo proga susirinkus pasimelsti už ką tik mirusį Popiežių, už Amžinybėn išėjusius vyskupus Kazimierą Paltaroką, Julijoną Steponavičių, generalvikarą prelatą Kazimierą Dulksnį, už vyskupijos kunigus ir klierikus, taip pat ir už pašaukimus kunigystei. Susitelkti būrin buvo nutarta balandžio 14-ąją.


Paminėjo buvusį parapijos vikarą

Saločiai. Tikintieji paminėjo kunigo ir dramaturgo Kazimiero Čiplio-Vijūno mirties 55-ąsias metines. Čia jis vikaravo nuo 1928 metų pabaigos iki 1932 metų pradžios. Po šv. Mišių miestelio bažnyčioje visi klebono buvo pakviesti į Saločių kultūros centrą. Renginį vedė miestelio bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Daiva Jonėnaitė.


Dzūkai pagerbė savo klebono suvalkiečio atminimą

Kun. Konstantinas Ambrasas

Leipalingis. Balandžio 17 dieną, Gerojo Ganytojo sekmadienį, leipalingiečiai nuoširdžiai paminėjo ilgamečio savo parapijos klebono kun. Konstantino Ambraso (1922-1985) mirties dvidešimtąsias metines. Leipalingio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje šv. Mišias už kunigą ir jo artimuosius aukojo dabartinis parapijos klebonas kun. Jonas Alesius, kun. K.Ambraso brolis kun. Kazimieras Ambrasas, SJ, iš Leipalingio kilęs kun. Robertas Grigas. Po bendros maldos šventovėje gausiai dalyvavę parapijiečiai ir svečiai rinkosi į parapijos salę, kur broliškoje agapėje toliau dalijosi krikščionišku artumu ir prisiminimais apie didelį autoritetą parapijoje turėjusį kunigą Konstantiną.


Chorų šventė „Draugystės daina“

Baisogalos choras
ir jo vadovas Vladas Skuja

BAISOGALA. Sekmadienį, balandžio 26-ąją, Švč. Trejybės bažnyčioje po sumos įvyko chorinės muzikos koncertas. Choristus ir parapijiečius sveikino parapijos klebonas kun. Tomas Kedušis. Tą dieną buvo minimas Baisogalos kultūros namų mišraus choro gimtadienis – šiemet jam sukako septyneri metai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija