Atnaujintas 2005 gegužės 6 d.
Nr.35
(1336)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Užmaršties dulkės nesėda ant gerų darbų

Panevėžys. Minint Švč. Trejybės bažnyčios rektoriaus kanauninko Broniaus Antanaičio 80 metų sukaktį, jubiliatą balandžio 14-ąją Aukštaitijos sostinėje pagerbė trys vyskupai ir 34 kunigai.

Kan. B.Antanaičio gimimo diena buvo vasario 19 dieną, per Gavėnią, ir nuo iškilmių bažnyčios rektorius susilaikė. Balandžio 11-17 dienomis, visą savaitę, buvo nutarta Lietuvos bažnyčiose melstis už pašaukimus kunigystei. Kartu tai buvo proga susirinkus pasimelsti už ką tik mirusį Popiežių, už Amžinybėn išėjusius vyskupus Kazimierą Paltaroką, Julijoną Steponavičių, generalvikarą prelatą Kazimierą Dulksnį, už vyskupijos kunigus ir klierikus, taip pat ir už pašaukimus kunigystei. Susitelkti būrin buvo nutarta balandžio 14-ąją.

Tą ketvirtadienį atvyko Telšių vyskupas Jonas Boruta, vyskupas emeritas Juozas Preikšas, atėjo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, susirinko 34 kunigai. Visi jie dalyvavo Švč. Trejybės bažnyčioje šv. Mišių aukoje. Kartu tai buvo ir kaip padėkojimas kan. B.Antanaičiui už jo gražiai nueitą gyvenimo kelią per 80 metų. Sakydamas pamokslą, vyskupas J. Kauneckas apibūdino kanauninką kaip aktyvų pogrindinės „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ platintoją. Ir dabar bažnyčios rektorius nesikrato panašaus darbo – iš Lietuvos kunigų sugeba daugiausia išplatinti katalikiškos spaudos.

Tarp atvykėlių buvo matyti trys buvę B.Antanaičio kurso draugai Kauno kunigų seminarijoje – Skapiškio ir Šimonių administratoriai kun. Povilas Varžinskas bei jo bendravardis Svirskis, Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčios altaristas kun. Pranciškus Sabaliauskas. Pasveikinti jubiliato atskubėjo Naujamiesčio klebonas kun. Algirdas Dauknys. Klebonaudamas Krekenavoje, B.Antanaitis jį krikštijo. Atvyko Anykščių vikaras Simas Maksvytis, kuriam B.Antanaitis daug įtakos turėjo renkantis gyvenimo kelią.

Nevaržomai pabendrauti su kan . B.Antanaičiu rado galimybę visi atėję į Kristaus Karaliaus Katedros parapijos salę, kur jų laukė bendri pietūs-agapė.

Bronius VERTELKA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija