Atnaujintas 2005 gegužės 6 d.
Nr.35
(1336)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šiaulių vyskupijoje

Radviliškio dekanate

Chorų šventė „Draugystės daina“

Baisogalos choras
ir jo vadovas Vladas Skuja

BAISOGALA. Sekmadienį, balandžio 26-ąją, Švč. Trejybės bažnyčioje po sumos įvyko chorinės muzikos koncertas. Choristus ir parapijiečius sveikino parapijos klebonas kun. Tomas Kedušis. Tą dieną buvo minimas Baisogalos kultūros namų mišraus choro gimtadienis – šiemet jam sukako septyneri metai.

Į šventę atvyko ištikimi choristų draugai – Pakruojo kultūros centro mišrus choras „Kolainis“ (vadovai – Larisa Šiaulienė ir Zenonas Ragulskis) ir Kelmės kultūros centro choras, kuriam vadovauja Algis Krutkevičius ir Dalia Miklovienė.

Pakruojiečiai, diriguojami Z.Ragulskio, atliko kompozitoriaus Zdolinskio „Kyrie” ir A.Raudonikio bei J.Strielkūno dainą „Baltijos krantuos”. L.Šiaulienės diriguojamas choras padainavo kompozitoriaus Rodžerio „Maloningą kelionę” bei Ž.Purlio ir K.Binkio „Tamošių bekepurį”.

Kelmės kultūros centro mišrus choras, diriguojamas A.Krutkevičiaus, atliko kompozitoriaus Bšaladzės dainą „Ežeras”, vadovaujamas D.Miklovienės – Dž.Authauzos „Kantate Domine”, Ovseičiuko „Paskutinę vasarą” ir L.Abariaus „Mėnesieną”. Akompanavo Algimantas Šurna.

Baisogalos kultūros namų mišriam chorui vadovauja Vladas Skuja, jam padeda Milda Kniškienė, Neringa Bernadickienė ir Romualdas Juzukonis. Akompanuoja Vita Šarauskaitė. Tą dieną baisogaliečiai atliko kompozitoriaus Šukio dainą „Terra tremuit”, Emersono „Kyrie”, kurioje duetu giedojo R.Juzukonis ir Paulius Kablys, bei giesmę „Sanctus”. Pabaigoje buvo sugiedota Hendelio „Aleliuja”.

Sekmadieninį koncertą baigė jungtinis visų trijų kolektyvų choras.

Buvo atliktos dvi giesmės: kompozitoriaus A. Paulavičiaus ir B. Brazdžionio „Dievo dovana”, kurią dirigavo V. Skuja, o solo partiją atliko R.Juzukonis, ir „Šventoji Cecilija” (dirigavo M.Kniškienė, vargonais grojo R.Juzukonis).

Choristams ir dirigentams baisogaliečiai negailėjo nuoširdžių plojimų už meniškai atliktas giesmes ir dainas, kurioms bažnyčios skliautai suteikė savotišką žavesį. Chorų dalyviams ir jų vadovams dėkojo ir dovanėles teikė Baisogalos seniūnas Romas Kalvaitis, o moterys buvo apdovanotos ir gėlių puokštėmis. Baisogalos choro septintojo gimtadienio proga svečiai sugiedojo „Ilgiausių metų”.

Šis trijų chorų koncertas bažnyčioje tarsi pakylėjo mus, baisogaliečius, į dvasines aukštumas amžinųjų tiesų link, kvietė dalytis gerumu ir meile savo kraštui, jo žmonėms.

Stasys GENTVILAS

Kazio STROLIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija