Atnaujintas 2005 gegužės 6 d.
Nr.35
(1336)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gerą kunigą išmelskime, o turimą – branginkime

Jeigu Bažnyčia nori turėti gerą kunigą, jį gali išmelsti arba priimti tą, kurį jau turi. Laimingi esame, kad visose Alytaus bažnyčiose savo tarnystę atlieka puikūs kunigai. Jie kiekvienas su didele meile ir atsidavimu atlieka savo pašaukimo pareigas.

Džiaugiamės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios klebonu monsinjoru Leonu Jakimavičiumi, kuris tiek daug įdėjo savo širdies, proto ir darbo statydamas, taip pat kurdamas ir gyvąją Bažnyčią.

Dėkojame Dievui ir Vilkaviškio vyskupui Rimantui Norvilai už pasiaukojusius kunigus, dirbančius Šv. Angelų Sargų parapijoje. Jai išmintingai vadovauja dekanas, klebonas kun. Arūnas Užupis. Klebonas yra paprastas ir nuoširdus, jis visada užkalbins, pastebės kiekvieną susirūpinusį žmogų. Jo dvasingumas ir žmogiškumas palenkia į savo pusę, pakylėja, skatina būti geresnius. Tuo parapijiečių lankymo metu galėjo įsitikinti visi, net ir tie, kurie retesni svečiai bažnyčioje. Gerai žinome, kad visada į jį galime kreiptis su savo bėdomis. Jis supras, padrąsins ir padės.

Jis remia ir parapijos organizacijas, kurios rūpinasi sielovada, evangelizacija. Šiemet – Eucharistiniai metai, ir nors klebonas turi begales rūpesčių, kapitališkai remontuodamas bažnyčią, jis spėja pasidžiaugti parapijiečiais, kasdien budinčiais prie Eucharistijos Gavėnios ir Advento metu. Šitaip jis išgirdo ir atsiliepė į popiežiaus Jono Pauliaus II kvietimą. Šv. Angelų Sargų bažnyčioje jau vyksta išgydymo pamaldos. Mūsų parapija jau turi autobusą, kuris pasitarnaus vykstantiems į atsinaujinimo dienas, seminarus, maldingas keliones.

Klebonas yra ir muzikos puoselėtojas. Bažnyčioje kartais koncertuoja profesionalūs kolektyvai. Norėtųsi prisiminti neseniai styginių kvarteto atliktą Franco Jozefo Haidno kūrinį „Septyni paskutiniai Jėzaus Kristaus žodžiai”. Šis kūrinys, nuskambėjęs Alytuje Kančios savaitės išvakarėse, sujaudino mūsų širdis muzikine rauda.

Popiežiaus Jono Pauliaus II kančios ir meilės pamoka mus visus pamokė atleisti, mylėti, atsiprašyti už tuos, kurie neapmąstę išsako savo asmeninę nuomonę. Viešpatie, duok mums šventų kunigų, o jei juos turime, duok mums ir išminties juos branginti, duok jautrią širdį, kad suprastume, kaip jiems padėti.

Marijos Nekalto Prasidėjimo
vargdienių seserys, Katalikiško klubo
,,Aukštutinis kambarys”, Avinėlio užtarėjų draugų,
,,Caritas”, Šeimos centras, ,,Po vilties skraiste” bendruomenės,
Choristai, seserys pranciškonės OFS, parapijiečiai

Alytus

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija