Atnaujintas 2005 gegužės 13 d.
Nr.37
(1338)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Sveikinimai ir koncertas – motinoms

Mokyklų jaunimas
sveikina mamas

KLAIPĖDA. Motinos diena – viena gražiausių švenčių, todėl Šv. Kazimiero parapija pasitiko šią šventę malda ir sveikinimais. Dar balandžio 29 dieną tikintieji gausiai rinkosi į parapijos bažnyčią, kur Švč. Sakramento adoracijos metu giedojo Žemaičių Kalvarijos kalnus, prisimindami visas – gyvas ir mirusias – motinas. Maldoje prisimintas ir popiežius Jonas Paulius II , po kurio mirties prabėgo jau 30 dienų, bei jo motina.

Sekmadienis išaušo šviesus. Vaikų ir jaunimo šv. Mišiose giedojo parapijos mokyklų vaikų chorai – nuostabūs vaikų balsai šlovino Dievą ir džiugino gausiai susirinkusių motinų širdis. Po šv. Mišių aukos savo mamoms vaikai dovanojo eiles, giesmes ir gėlių puokštes, ne viena mama susijaudinusi neįstengė paslėpti ašarų.

Sumos šv. Mišias aukojo Šv. Kazimiero parapijos klebonas kun. dr. Romualdas Vėlavičius. Jis jautriu ir įtaigiu žodžiu kalbėjo apie mamą, negailėjo nuoširdumo ir padėkos. Šv. Mišių aukoje giedojo svečiai – Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mišrus choras, vadovaujamas Audronės Purlienės. Darnūs studentų balsai aidėjo didingais bažnyčios skliautais. Pasibaigus šv. Mišioms, motinas į šventinį koncertą pakvietė tos pačios konservatorijos studentai. Ir liaudiška daina, ir įmantri džiazo ritmais linguojama daina motinoms skambėjo kaip nuoširdus ačiū.

KSS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija