Atnaujintas 2005 gegužės 13 d.
Nr.37
(1338)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Malonu užsukti į Medingėnus

Kunigo Kęstučio Balčiūno
žodis Medingėnų
parapijos motinoms

Medingėnai (Plungės r.) – mano tėviškė. Šiame miestelyje yra graži medinė dviejų bokštų Švč. Trejybės bažnyčia. Nuolatinio kunigo čia nėra. Jau kelerius metus ją aptarnauja iš Rietavo atvažiuojantis jaunas kunigas Kęstutis Balčiūnas.

Kiekvieną sekmadienį į Medingėnus jis atveža dvasinės šviesos spindulėlį, kuris sušildo per darbo ir rūpesčių savaitę sužvarbusias parapijos tikinčiųjų sielas. Čia gražiai švenčiamos svarbiausios religinės šventės: šv. Kalėdos, Naujieji metai, šv. Velykos, Motinos diena, tituliniai Švč. Trejybės atlaidai ir kt. Bažnyčioje zakristijonu dirba jaunas parapijietis Darius Miliauskas, kuris atsakingai paruošia Medingėnų bažnyčią sekmadienių šv. Mišioms, kitoms apeigoms.

Gražiai Medingėnuose vyko ir šiųmetė Motinos diena. Kun. K.Balčiūnas aukojo šv. Mišias už gyvas ir mirusias parapijos motinas, pasakė pamokslą. Šventojo Rašto skaitinius skaitė Medingėnų parapijos jaunimas. Giedojo bažnyčios choras, vadovaujamas Tomo Kubiliaus.

Po šv.Mišių kun. K.Balčiūnas palaimino visas motinas, palinkėjo kantrybės ir ištvermės auklėjant savo atžalas tėvynei Lietuvai.

Po pamaldų kun. K.Balčiūnas susitiko su parapijos jaunimu, besirengiančiu Sutvirtinimo Sakramentui. Tą dieną kunigas dar aplankė namuose sunkiai sergantį parapijietį, kuriam suteikė savo patarnavimus.

Pranciškus ŽUKAUSKAS
Medingėnai, Plungės rajonas

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija