Atnaujintas 2005 gegužės 13 d.
Nr.37
(1338)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Palytėti palaiminimu

„Palaiminimų“ bendruomenė
iš Prancūzijos su Šiaulių
vyskupu Eugenijumi Bartuliu
ir Šiaulių vyskupijos
katalikiškojo evangelizacijos
centro nariais

„Palaiminimų“ bendruomenė - tai pasauliečių bendruomenė, kuri, jų teigimu, yra atsakas į Bažnyčios kvietimą visiems siekti šventumo. Šventoji Dvasia, nepaliaujamai veikianti Bažnyčioje ir ją gaivinanti, nuolat pažadina žmonių širdis naujiems įkvėpimams. Jau trisdešimt metų gyvuojanti bendruomenė, anot jos įkūrėjo, irgi yra ne žmogaus sumanymo, bet Šventosios Dvasios vaisius. Šią bendruomenę, kurios tarnysčių įvairovė yra išties gausi: rekolekcijų vedimas, misijos, evangelizacija, darbas su jaunimu, šeimomis, neįgaliaisiais, vadinamaisiais gatvės vaikais ir kt., į Šiaulius pasikvietė Šiaulių vyskupijos katalikų evangelizacijos centras. Vieną balandžio popietę tikintieji turėjo galimybę Šiaulių Katedroje pabendrauti su „Palaiminimų“ bendruomenės nariais, atvykusiais iš Prancūzijos.

Nuoširdžiu bendravimu ir maldomis ši bendruomenė pripildė Katedrą džiaugsmo prisikėlusiu Kristumi atmosfera. Ypatingą garbinimo nuotaiką giesmėmis kūrė Šiaulių šlovinimo grupė „Via Christi“, vadovaujama Gintaro Razgaus.

“Kviečiu visus šįvakar eiti Dievo link, nežiūrėti į esančius šalia“, - kvietė Kristina Varanauskaitė – pirma lietuvė „Palaiminimų“ bendruomenėje. Klaudė Koussi Yao iš Dramblio Kaulo Kranto ragino šlovinti Viešpatį su tikėjimu ir džiaugsmu, nes Kristus prisikėlė. Nebereikia laukti kitų šv. Velykų. „Kristus yra čia“, - sakė Klaudė. Tikintieji atsiliepė džiaugsmingais plojimais ir garsiu „Aleliuja“. Christelė Morė dėkojo Viešpačiui už Velykinį laiką, kurio metu Jėzus daro tuos pačius darbus, kaip ir apaštalų laikais. Popietės metu buvo skaitomas Dievo žodis iš Mato Evangelijos apie kviečius ir priešo juose pasėtas rauges. Raugių yra ir mūsų gyvenimuose, sakė Mišelė Martin Prevel. Nors Viešpats mus sukūrė pagal savo paveikslą: gerus ir gražius – raugės išsikeroja ir užgožia Dievo stebuklą kitame. Dievas, anot Mišelės, mylėjo nusidėjėlius, nes pirmiausia, žiūrėdamas į juos, matė gerąją sėklą. Turime budėti, melstis ir vadovautis tikėjimu, kad raugės nenustelbtų gerosios sėklos, ragino Mišelė.

Norinčiuosius atsikratyti gyvenimo raugių: nusivylimo, nerimo, baimių bendruomenės nariai kvietė prisiartinti prie altoriaus ir maldoje palikti visas negeroves. Vietoj raugių pripildyti širdį Dievo žodžiu. Tikintieji, tarp kurių buvo nemažai jaunimo, meldėsi šalia altoriaus, skaitė Šventojo Rašto eilutes. Pabaigoje vyskupas Eugenijus Bartulis suteikė visiems iškilmingą palaiminimą. Melstasi ir už „Palaiminimų“ bendruomenę, kad jie visada girtų Viešpaties vardą.

Inesė RATNIKAITĖ

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija