Atnaujintas 2005 gegužės 27 d.
Nr.41
(1342)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Aleksoto dekanate

Parapijos vaikų dovana
mamoms ir seneliams

Panemunės senelių namų
gyventojoms Motinos
dienos proga įteikiamos
Aleksoto vaikų dovanėlės

Vaikų spektaklyje pynėsi
mintys apie gėrį ir blogį,
atsakomybę ir pareigą,
meilę ir neapykantą
Gintaro PILYPAIČIO
nuotraukos

Kudirkos Naumiesčio
vaikai ir seneliai stebi
jaunųjų aktorių pasirodymą
Kun. Rimo PILYPAIČIO
nuotrauka

Aleksotas. Jau kelintus metus Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos „Caritas“ suburia vargingai gyvenančių šeimų vaikus. Į talką ateina KTU studentų savanorių būrys (Viktorija, Gintaras, Živilė, Dalia, Vitalija, Giedrė, Laura, Aušra, Inga). Šiemet senojoje Aleksoto bažnytėlėje susitikimai su vaikais prasidėjo balandžio pradžioje. Jie vyko kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį. Keturis savaitgalius keturiasdešimt vaikų kartu piešė (vadovės Silvija ir Aistė), mokėsi giesmių (vadovės Milda ir Viktorija) bei rengė programą, kurią parodė mamoms, močiutėms bei gausiai susirinkusiems svečiams Motinos dienos proga (scenarijaus autorė ir vadovė Lina). Tądien vaikai debiutavo kaip Aleksoto Šv. Kazimiero bažnyčios vaikų choras, nes per Sumą giedojo kelias giesmes. Po Sumos parapijiečiai buvo pakviesti į senąją bažnytėlę, kur vaikai vėl giedojo ir parodė spektaklį. Jame dalyvavo penkiolika vaikų. Spektaklyje pynėsi mintys apie gėrį ir blogį, atsakomybę ir pareigą, meilę ir neapykantą, apie stebuklą – kiekvieną žmogų kaip Dievo kūrinį.

Spektaklyje – moters kelias: jos darbai ir rūpesčiai, mintys ir svajonės, neišvengiamai lydinčios kiekvieną motiną, kuri rūpinasi savo vaikais nuo kūdikystės, visą gyvenimą. Vaikai skaitė laiškus Dievui – savo maldas, kylančias iš mažų širdelių. Jaukiai ir šiltai žiūrovus apgaubė pačių vaikų sukurtos dekoracijos. Akį džiugino rūpestingųjų „Caritas“ moterų pasiūti koncertiniai drabužiai, žvakučių liepsnos. Aktorių (kurių jauniausiam šešeri, o vyriausiam – keturiolika) triūsas mokantis savo vaidmenų, siekiant juos suprasti, išgyventi, jų nuoširdumas ir vadovų kūrybingumas bei kantrybė nenuėjo perniek. Rezultatas buvo įspūdingas. Neįtikėtina, kad taip puikiai buvo pasirengta per tokį trumpą laiką. Vaikams atpildas – žiūrovų plojimai ir pripažinimas, mamų ir močiučių šypsenos ir neretai jaudulio ašaros. Juolab kad spektakliui pasibaigus vaikai apkabino savo mamas ir įteikė savo rankų darbo gėles.

Po koncerto ir vaidinimo, kaip įprasta, vaikai ir svečiai buvo pakviesti prie stalo ir vaišinosi geradarių Editos ir Algimanto Kuogų parūpintomis gėrybėmis. „Caritas“ savanorės Elžbieta, Marytė, Elenutė ir Albina vos spėjo pilstyti tik čia verdamą skanią kakavą. Šventinių pietų kulminacija buvo didžiulis tortas, kurį šventės išvakarėse padarė patys vaikai (vadovė Evelina). Šventėje dalyvavo ir Aleksoto parapijos klebonas kun. Kęstutis Bekasovas bei diakonas Rimantas.

Gegužės 7 dieną Aleksoto vaikų giesmių klausėsi ir spektaklį žiūrėjo Kauno Panemunės senelių namų gyventojai. O kitą dieną, sekmadienį, vaikus svetingai priėmė Kudirkos Naumiesčio klebonas kun. Donatas Jasulaitis. Vaikai dalyvavo ir giedojo šv. Mišiose. Po to nuvyko į senelių namus, kur vėl giedojo kartu su namų gyventojais ir susirinkusiais Kudirkos Naumiesčio vaikais iš socialiai remtinų šeimų, parodė savo vaidinimą. Po pasirodymo visų laukė bendros vaišės ir žaidimai pievoje.

Artūras ŠULCAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija