Atnaujintas 2005 gegužės 27 d.
Nr.41
(1342)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pasvalio dekanate

Pasveikino kleboną

JONIŠKĖLIS. Balandžio 27 dieną Joniškėlio parapijos žmonės po vakarinių šv. Mišių su gėlių puokštėmis sveikino Švč. Trejybės bažnyčios kleboną kun. Vilių Cukurą jo kunigystės 30-mečio proga.

Į šią šventę iš Pasvalio atvyko buvęs Krikščionių demokratų skyriaus pirmininkas, gydytojas Vilius Povilonis ir dabartinis pirmininkas Povilas Balčiūnas, Pasvalio muziejaus direktorė Vitutė Povilonienė. Jie pirmieji pasveikino kleboną, pasidžiaugė jo nuveiktais darbais, palinkėjo geros sveikatos ir sėkmės darbuose bei vadovaujant katalikiškoms organizacijoms.

Joniškėlio miesto ir apylinkės seniūnai Stepas Rimkus ir Gintautas Povilonis pasveikinę kleboną dėkojo jam už rekonstruotus ir atnaujintus parapijos namus. Dešimtmečiais puoselėta joniškėliečių svajonė įvykdyta: parapijos namuose įrengta šarvojimo sakė, taip pat jauki valgykla neturtingų šeimų vaikams, kuri sėkmingai veikia. Antrame aukšte įrengiama kavinukė ir poilsio kambariai laidotuvininkams. Gražiai sutvarkyta parapijos namų aplinka, įrengta automobilių aikštelė.

Joniškėlio bažnyčios tarybos vardu kun. V.Cukurą pasveikino Beata Žilevičienė ir paskaitė Šventojo Rašto ištrauką apie gerų darbų nemarumą ir reikšmę žmonėms ir meilę Dievui. Joniškėlio krikščionių demokratų kuopos pirmininkė Marija Jurėnienė, mokytojai Eugenija Varnienė ir Eugenijus Giedraitis palinkėjo ganytojui ištvermės ir kantrybės dirbant dvasininko darbą. Iš Molėtų, kur anksčiau dirbo kun. V.Cukuras, atvyko buvę parapijiečiai.

Švč. Trejybės bažnyčios choras klebonui sudainavo „Ilgiausių metų“.

Kun. V.Cukuras mūsų parapijoje tik dveji metai. Jis kupinas kūrybinių sumanymų, parapijos tarybos posėdžiuose svarsto naujus projektus: suremontuoti bažnyčią, parapijai priklausančiame namelyje įrengti rašytojos G.Petkevičaitės-Bitės muziejų ar bažnytinių drabužių ekspoziciją. Ganytojas stropiai atlieka savo kunigo pareigas. Savo turininguose pamoksluose ragina parapijiečius rūpintis vaikų auklėjimu religine dvasia, saugoti darną šeimose, švęsti sekmadienius ir šventes, būti gailestingus ir dorus.

Joniškėlio parapijos žmonės linki savo klebonui kun. V.Cukurui ištvermės, geros sveikatos ir Dievo palaimos.

Beata ŽILEVIČIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija