Atnaujintas 2005 gegužės 27 d.
Nr.41
(1342)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Jonas Paulius II įamžintas
per 85-ąjį gimtadienį

Mergaitė ranka liečia
krikštyklą Vadovicų
bažnyčioje, kurioje
buvo pakrikštytas
Karolis Voityla

Gegužės 18-ąją Dievo tarnui Jonui Pauliui II būtų sukakę 85-eri. Ši sukaktis ne tik nepraėjo nepastebėta, bet daug kur pasaulyje buvo minėta gausiomis iniciatyvomis, pradedant šv. Mišių auka trečiadienio rytą Vatikano bazilikos grotose, prie balandžio 2-ąją mirusio Dievo tarno Jono Pauliaus II kapo. 60-ies vyskupų ir kunigų koncelebracinėms šv. Mišioms vadovavo buvęs ilgametis popiežiaus Jono Pauliaus II sekretorius arkivyskupas Stanislavas Dživišas. Jis homilijoje pažymėjo, jog šią dieną, kai Šventajam Tėvui būtų sukakę 85-eri, prie jo kapo susirinkę tikintieji trokšta kaip gerojo tėvo vaikai paliudyti savo meilę, ilgesį ir padėką.


Skaudus smūgis V.Putino bičiuliui

Petras KATINAS

Vokietijos kancleris
Gerhardas Šrioderis
(dešinėje) Rusijos
prezidentą Vladimirą
Putiną laiko
savo geru bičiuliu

Atrodo, kad Vokietijos „rausvai žalioji“ socialdemokratų ir žaliųjų koalicija gyvena paskutines dienas. Tai parodė praėjusį sekmadienį didžiausioje Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje įvykę regioniniai rinkimai. Ši žemė, turinti net 18 mln. gyventojų, buvo laikoma pagrindine Vokietijos socialdemokratų ir kitų kairiųjų tvirtove. Socdemai ją valdė be pertraukos ištisus 40 metų. Per sekmadienio rinkimus opozicijoje esantys krikščionys demokratai gavo 45 proc. rinkėjų balsų, o socialdemokratai – apie 37 proc. Nors ir buvo prognozuojama panaši Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės rinkimų baigtis, tačiau ne tokiu dideliu skirtumu. Kaip pranešė Vokietijos laikraščiai, vos paskelbus rinkimų rezultatus, Vokietijos kancleris Gerhardas Šrioderis buvo taip sukrėstas, jog ėmė vos ne saujomis gerti raminamuosius vaistus.


Turtuolių ir lošėjų rojus

Petras KATINAS

Neseniai miręs Monako
kunigaikštis Renjė III
EPA-ELTA nuotraukos

Jeigu ne popiežiaus Jono Pauliaus II mirtis, tai Monako kunigaikščio Renjė III (Rainier III), kuris valdė šią kunigaikštystę, vadinamą turtuolių ir garsenybių draustiniu, mirtis būtų sukėlusi labai didelį susidomėjimą. Nors jo pakako ir dabar. Renjė III valdė Monaką net 56 metus, ir tai yra absoliutus rekordas tarp visų dabartinių Europos monarchijų. Per tuos 56 metus Luji Anri Maksans Bertranas Grimaldis (toks buvo mirusio valdovo vardas ir pavardė) sugebėjo jam atitekusį mažą žemės lopinėlį, kur buvo neturtingas žvejų kaimelis, gyvenęs iš įvairių lošimų ir žuvų gaudymo, paversti pasaulio turto bei prabangos simboliu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija