Atnaujintas 2005 birželio 1 d.
Nr.42
(1343)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Būrin sutelkia noras veikti

Dainininkų ir muzikantų nestokoja Klovainiai. Kelis dešimtmečius miestelį garsino mišrus choras. Pastaruosius trejus metus Žiemgalos krašto kampelyje veikia populiarus moterų vokalinis ansamblis „Nerimo tiltai“. Jis turi išsileidęs kompaktinį diską ir garso kasetę. Saviveikliniame kolektyve – ne vien dvylika moterų, bet ir keturi balsingi vyrai bei kaimo kapela, todėl jo programa yra pakankamai plati. „Nerimo tiltai“ trejus metus iš eilės gynė Pakruojo rajono garbę dainų festivalyje „Rudens godos“ Šiauliuose, ansamblis tapo konkurso „Sidabriniai balsai“ Pakruojo rajone laureatu.

Viena iš ansamblio dalyvių – Klovainių kultūros namų direktorė Ona Lukauskaitė. Ji yra ir dueto bei kvarteto dalyvė. Gražų balsą turinti moteris kurį laiką gyveno Panevėžyje, tačiau nostalgija Klovainiams ją privertė grįžti į gimtinę. Jonas Sabaliauskas jau pensininkas, tačiau jis nepraleidžia ansamblio repeticijų. Turint tokį balsą kaip klovainiškis – jam traukti operų arijas. J.Sabaliauskas gieda bažnyčios chore. Kolektyvo programą paįvairina puiki skaitovė Vanda Šukienė. Mokytoja irgi gieda bažnyčios chore. Bronius Tumas – aštrų liežuvį turintis vyras. Statybininku dirbusiam žmogui teko būti piršliu ne vieneriose vestuvėse. Bronius gerai įsimena išgirstus anekdotus. Kada juos pasakoja, klausytojai leipsta juoku. Ansamblio veikloje dalyvavo Evelina Dargužaitė. Gabi muzikai, viena geriausių rajono akordeonisčių yra baigusi muzikos mokyklą. Šiuo metu ji siekia muzikos aukštumų Vilniuje.

Suburti darnų kolektyvą pasisekė jo vadovui Broniui Glemžai. Į darbą Klovainiuse jis važinėja iš Panevėžio. Ansamblio repeticijų nepraleidžia nepaprastų gabumų muzikai turintis Jonas Brazdeika, kuris irgi yra panevėžietis. Pats B.Glemža gali groti akordeonu ir elektriniais vargonais.

Ilgoką laiką Klovainių kultūros namai buvo nešildomi. Šiemet turėtų būti baigtas jų remontas. Ansambliui tekdavo repetuoti mokyklos ar seniūnijos salėje, tačiau dėl tokių nepatogumų kolektyvas neiširo. Ne gėda saviveiklininkams išeiti į sceną – savo lėšomis jie pasisiuvo ansamblio dvasią atitinkančią aprangą. „Nerimo tiltai“ koncertuoja ir už rajono ribų, nors neturi nuosavo transporto. Noras kažką veikti, daryti – štai pagrindinis variklis, kuris suburia klovainiečius į būrį. Liepą juos laukia pasirodant Rėkyvoje. Su šio krašto liaudiškos muzikos ansambliu „Svaja“ pakruojiškiai susipažino dalyvaudami dainų festivalyje „Rudens godos“. Versis per galvą, tačiau ansamblis į Šiaulių rajoną būtinai nuvyks. Ansamblyje dainuojanti kultūros namų direktorė O.Lugauskaitė yra parašiusi du projektus. Vienas jų – „Dainuoju gimtinei“ buvo paremtas 500 litų. Ansamblio istoriją kaupia bibliotekininkė Vida Grigaliūnienė. Fantazijos nestokojanti klovainiškė „ Nerimo tiltams“ parenka medžiagos, kad jų programa nebūtų nuobodi žiūrovams. Ansamblio veiklą skatina Klovainių seniūnas Romualdas Staišiūnas. Ieškodamas kolektyvui rėmėjų, jis retai prašauna pro šalį.

Bronius VERTELKA

Klovainiai, Pakruojo rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija