Atnaujintas 2005 birželio 8 d.
Nr.44
(1345)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Negaliu tylėti

Raudonosios armijos 29-ojo
teritorinio korpuso kapitonas
Jonas Semaška

Kodėl Lietuvoje per spaudą taip laisvai ir nebaudžiamai galima užgaulioti ir šmeižti garbingus asmenis, kovotojus, kritusius už mūsų laisvę? Kaip užkirsti kelią žiniasklaidos dvasiniam marazmui?!

Vadinamąja spaudos ir žodžio laisve piktnaudžiauja nelojalūs mūsų valstybės piliečiai, įvairūs parsidavę rašeivos ir nedori istorikai, kuriems nėra nieko šventa, patriotizmo sąvoka jiems svetima, todėl dažnai įvairiomis progomis dergia mūsų tautą, jos kovą su mūsų didžiausiu priešu – bolševikais.


Pseudomokslininkas ir… pseudoaktorius

Kai kada komercinių televizijų rodomose pigaus ir naivaus juoko laidose, menkaverčiuose siužetuose vis šmėsteli senyvo amžiaus vyriškio veidas. Kvailoka šypsena, kvailoki veido bruožai, visokie jo krečiami nevykę pokštai tinka menkavertėms ir taip pat kvailokoms TV laidoms. Pastaruoju metu šis garbaus amžiaus senukas „vaidino“ ir, atsiprašant, pokštavo LNK laidoje „tik vyrams“ „Ragai“. Apie šios laidos turinį, vedėjų kalbos kultūrą, „Ragų“ veikėjų darkymąsi jau neverta ir kalbėti. Čia gausu necenzūrinių žodžių, cinizmo, šlykštynių, kvailų pokštų.


„Priprasti“ nenorime

Televizijos laidoje buvo rodoma Grūto parke gulinti (dar nepastatyta) prof. Vytauto Landsbergio skulptūra – „Didžiausiam Lietuvos kenkėjui“. Ten buvęs V.Landsbergis pasakė: „Pripratau prie visko, ir dabar priprasiu“. Tačiau mes „priprasti“ nenorime! Juk taip V.Landsbergis sulyginamas su parke stovinčiais Lietuvos ir pasaulio nusikaltėliais, kurių skulptūros ten stovi. Kiek galima šmeižti žmogų, kuris tiek daug gera padarė Lietuvai? Jo dėka, jo pastangomis gimė Kovo 11-oji. Prof. V.Landsbergis žinomas pasaulyje kaip stiprus politikas, nepalaužiamas ąžuolas, kuris ir vėtroms siaučiant nepalūžta. Tai stiprios dvasios žmogus! Šiandien valdžia sako, kad „mes visi kovojome“. Mes esame kariuomenė, o kariuomenei reikia vado. Tas vadas yra prof. V.Landsbergis.


Toliau nuo tokių žurnalistų

Televizijos laidos „Visuomenės interesas“ vedėjas Rytis Juozapavičius neslėpė savo pasitenkinimo. Buvo kalbama apie televizijos ir radijo laidas, jų poveikį mūsų visuomenei ir vaikams. Laidos vedėjas aiškiai parodė, kokie jo tikslai, ko jis siekia, ką garbina. Puiki proga buvo jam išsakyti visai Lietuvai, jos žmonėms savo nuomonę apie amoralumą ir pan., tačiau to nepadarė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija