Atnaujintas 2005 birželio 10 d.
Nr.45
(1346)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Užsitęsusi dargana

Petras KATINAS

Jauniaus AUGUSTINO piešinys

Nesibaigiančioje politinėje sumaištyje, kurioje atsidūrė mūsų valstybė, kasdieniai politikų metami kaltinimai ir „kompromatai“ vienas kitam jau darosi nepakenčiami. Sunku suvokti, kas vyksta. Viena aišku – valdžios godulys apėmė didžiąją daugumą valdančiųjų, pasiskelbusių visuomenės elitu. O iš tiesų valdančiosios biurokratijos, to „elito“ plitimas – neišvengiamas dorovės ir moralės smukimo padarinys.


Vaikais politikai rūpinasi dažniausiai prieš rinkimus, teigia nevyriausybinių organizacijų atstovai

Vaikai yra likutinė valstybės dėmesio sritis ir jais didžioji dalis politikų rūpinasi tik artėjant rinkimams, pažymi Nevyriausybinių organizacijų (NVO) vaikams konfederacijos prezidentė, Vilniaus pedagoginio universiteto Socialinės komunikacijos instituto direktorė Giedrė Kvieskienė. Ji sakė, kad Vyriausybė neskiria pakankamai dėmesio ir lėšų tęstinėms programoms, tai yra nevyriausybiniams vaikų globos namams, dienos centrams ir reabilitaciniams centrams. Kaip spręsti šias ir kitas problemas, nevyriausybinės organizacijos išdėstė savo komentare Vyriausybės parengtai ataskaitai dėl Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos įgyvendinimo Lietuvoje.


Girtaujantiems policininkams -
tik Dievo pagalba

Daugėjant atvejų, kai girti policininkai sužaloja žmones, Policijos departamente beveik niekas neieško girtavimo priežasčių - spręsti šią problemą patikėta kapelionui kun. Aušvydui Belickui. Jis - bene vienintelis žmogus, kuriam pavesta rūpintis pareigūnų piktnaudžiavimo alkoholiu priežastimis. Savo ruožtu dvasininkas tvirtina, jog alkoholizmo problemą jis sprendžia „Dievo tiesos šviesoje“. Kun. A. Belicko įsitikinimu, prie stikliuko policijos pareigūnus stumia sunkios darbo sąlygos, nuolatinis stresas bei pernelyg menkas atlyginimas už tenkančią atsakomybę. „Jei žmogus įpratęs vartoti alkoholį ir taip atsipalaiduoti nuo įtampos, per dieną jo nesustabdysi“, - teigė policijos kapelionas. Jis tvirtino mėginąs įveikti policininkų solidarumą, kai sulaikytam už vairo girtam pareigūnui kolegos leidžia išsisukti. „Vyrauja nuomonė, kad policininkas policininko nebaudžia, todėl jie girti ir sėda prie vairo“, - sakė dvasininkas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija