Atnaujintas 2005 birželio 15 d.
Nr.46
(1347)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Susikompromitavę pareigūnai turi atsistatydinti

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pareiškimas dėl paramos LR prezidento viešai išsakytai pozicijai

Naujos kadencijos LR Seimo darbas yra sutrikęs, neproduktyvus, neatitinka valstybės interesų. Po rinkimų susidariusi valdančioji dauguma pusę metų dalijosi postus Seime ir Vyriausybėje. Vėliau kas dieną ėmėsi kurti tyrimo komisijas savo paskirtų aukštų pareigūnų privačių ir viešų interesų konfliktams tirti, į valstybės tarnybą paskirtų buvusių KGB agentų ir rezervininkų sukeltiems skandalams aiškintis. Dauguma šios kadencijos Seimo priimtų teisės aktų susieti su įvairiausių pareigūnų paskyrimais arba įstaigų pavadinimų pakeitimais.

Visiškai pritariame LR Prezidento V.Adamkaus 2005 m. gegužės 30 d. pareiškime išdėstytoms mintims apie Lietuvos politinio gyvenimo pakrikimą, kuris tampa vis labiau pavojingas valstybei. Kai viešai paminama žmogiškoji moralė, politikos etika ir valstybės interesai, pakertamas ir pasitikėjimas valstybės institucijomis, ir demokratinės santvarkos galiomis.

Žiniasklaidoje skelbiami dokumentai, valstybės kontrolės patikrinimų išvados bei telefoninių pokalbių įrašai teigia, kad ūkio ministras ir Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas, veikiausiai naudodamasis jam suteiktais įgaliojimais, tvarko savo verslo reikalus. Vilniaus miesto meras ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas A.Zuokas proteguoja vieną ar kitą verslo grupę, tuo darydamas žalą visiems Vilniaus miesto žmonėms.

Manome, kad negali būti ignoruojami visuotiniai pripažinti demokratinėse Europos valstybėse moraliniai ir politikos etikos elgesio standartai. Aukšti valstybės pareigūnai privalo prisiimti atsakomybę už savo netinkamą elgesį bei darbus ir atsistatydinti nelaukdami, kol specialiųjų tyrimų institucijos ar Seimo komisijos išsiaiškins jų darbus.

Partijų valdymo ir kontrolės organai neturi aklai ginti savo susikompromitavusių vadovų: taip yra griaunamas visuomenės pasitikėjimas visa partine sistema.

Kviečiame LR Prezidentą, LR Seimą, LR Premjerą ir Vilniaus miesto tarybą elgtis ryžtingai ir atstatydinti susikompromitavusius pareigūnus – V.Uspaskichą ir A.Zuoką.

Lietuvos politinių kalinių

ir tremtinių sąjungos Taryba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija