Atnaujintas 2005 birželio 17 d.
Nr.47
(1348)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dviejų dekanatų eucharistinis kongresas

Adoracijos metu
giedantis jaunimas

VARNIAI. Jungtinis Telšių ir Plungės dekanatų Eucharistinis kongresas „Pasilik su mumis, Viešpatie!“ birželio 3-4 dienomis įvyko senojoje Žemaičių vyskupijos sostinėje Varniuose. Varnių parapijos klebonas kan. Jonas Petrauskis padarė viską, kad kongresas vyktų sklandžiai išdabintose Šv. Aleksandro ir Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčiose. Prie kongreso rengimo daug prisidėjo Telšių ir Plungės klebonai dekanai – kanauninkai Egidijus Zulcas ir Donatas Stulpinas. Jie tikintiesiems daug aiškino apie būsimą kongresą bei jo reikšmę ir taip patraukė ne tik suaugusiuosius, bet ir dekanatų jaunimą. Senieji Varniai dar niekad nebuvo regėję tiek jaunimo, kiek jo sugužėjo į Eucharistinį kongresą. Susirinkę tikintieji parodė savo nuoširdumą ir didelę meilę Eucharistiniam Jėzui savo giesmėmis, maldomis ir adoracijos valandomis. Ypač aktyvūs buvo ateitininkai ir skautai. Šią šventę gražiai papuošė Telšių Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai ir daugybė kunigų, suvažiavusių iš Telšių ir Plungės dekanatų.


Įamžino Popiežių ir bažnyčios statytojus

Eucharistinės procesijos priekyje
buvo nešama kauniečio Izidoriaus
Mitkaus dovana Renavo bažnyčiai –
popiežiaus Jono Pauliaus II portretas

RENAVAS. Gegužės 15-ąją Šv. Izidoriaus bažnyčioje buvo švenčiami Šv. Izidoriaus Artojo atlaidai. Prieš šv. Mišias iš įvairių Lietuvos vietų atvykę kraštiečiai ėjo Kryžiaus kelią melsdamiesi už bažnyčios statytojų Mitkų, Janušų ir Juzumų giminių mirusiuosius. Tarp besimeldusiųjų buvo net iš Vilniaus atvykusi Arkikatedros Bazilikos choristė Genutė Juzumaitė. Bažnyčios šventoriuje surengta šio krašto vaikų rankdarbių ir įvairių jų pomėgių paroda.


Šviesus, ramus paveikslas Tavo...

Tėvo dienos minėjime Alytaus
Šv.Angelų Sargų bažnyčioje
iš kairės: Muzikos mokyklos
pedagogės Violeta Baronienė,
Lina Bakšienė, Antanina
Pasaravičienė kartu su jaunaisiais
muzikantais, dešinėje –
kun. Arūnas Simonavičius,
VšĮ „Dienos namai“ direktorė
Kristina Bondareva
su šeimų klubo
„Saulėgrąža“ nariais

ALYTUS. Pirmąjį birželio sekmadienį į Šv.Angelų Sargų bažnyčią iškilmingai paminėti Tėvo dienos VšĮ „Dienos namai“ pakvietė miesto katalikų bendruomenės narius. Iškilmės prasidėjo šv.Mišiomis, kurias aukojo, Dievo žodį skelbė, susirinkusius tėvus palaimino bei už juos meldėsi Alytaus S.Kudirkos ligoninės kapelionas, Šv.Angelų Sargų parapijos kunigas Arūnas Simonavičius.


Atlaidai ir gegužinė prie Jūros

Po pamaldų koncertuoja Šilalės
kultūros centro kaimo kapela
„Šilas“, vadovaujama Aleksandro
Vaičio (groja akordeonu)
Autoriaus nuotraukos

Pajūris. Šilalės dekanate yra nedidelis miestelis, Pajūriu vadinamas. Šį vardą jis gavo nuo čia pat pratekančios Jūros upės. Pajūryje yra nedidelė mūrinė Švč. Trejybės bažnyčia. Jau treti metai klebonu čia dirba kun. Mykolas Petrauskas. Dirba nuoširdžiai, reikliai ir sąžiningai.

Užtenka praverti Pajūrio bažnyčios duris ir jau žinai, kuo gyvena ši parapija. Stende įdėtas 2005 metų katalikiškas kalendorius, kuriame sužymėtos visos šių metų religinės šventės, nurodytas aukojamų šv. Mišių laikas ne tik šioje bažnyčioje, bet ir klebono kun. M.Petrausko aptarnaujamose Tenenių Šv. Barboros ir Didkiemio Šv. Angelų Sargų bažnyčiose. Pateikta atmintinė sužadėtiniams, Telšių vyskupo dr. Jono Borutos nuostatai apie vaikų ir jaunimo katechizavimą, vyskupijos Katechetikos centro vadovo kunigo eduk. m. lic. Rimanto Gudlinkio parengta metodinė medžiaga „Kaip ruošti vaikus, nelankančius tikybos pamokų, sakramentams“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija