Atnaujintas 2005 birželio 17 d.
Nr.47
(1348)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Įteisinamas čečėnų tautos genocidas

Petras KATINAS

Sovietinė propaganda, kurios pagrindinius ruporus kontroliavo KGB, o dabar Rusijos FSB, visą laiką naudojo dezinformaciją, atskirų žurnalistų, politinių veikėjų papirkinėjimą siekiant paskleisti visame pasaulyje Maskvos politiką. Dabar tai irgi gana sėkmingai daroma diskredituojant čečėnų laisvės kovotojus, paskelbiant juos didžiausiais tarptautiniais teroristais, netgi teroristu Nr. 1 paskelbto Osamos bin Ladeno „smogiamaisiais būriais“ ir t.t. Deja, daugelis Europoje ir net Jungtinėse Valstijose užkimba ant šios propagandinės meškerės. Kaip pažymėjo agentūros CHECHENPRESS („Čečėnpress“) apžvalgininkas Adlanas Beno, keista šizofrenijos forma apėmė įvairių valstybių žurnalistus ir politinius veikėjus. Jų skelbiamose haliucinacijose nuolat pasirodo ginkluoti čečėnų būriai, marširuojantys nuo JAV Uolėtųjų kalnų iki Himalajų. Aišku, pirmiausia čečėnų teroristai aptinkami Irake, kurie neva Bagdade rengia teroristinius išpuolius, negailestingai žudo amerikiečių karius. Tačiau tarp dešimčių tūkstančių į nelaisvę patekusių Irako teroristų nepavyko aptikti nė vieno čečėno, nors apie jų dalyvavimą Irako įvykiuose kalbėjo netgi Didžiosios Britanijos premjeras Tonis Bleiras.

Kita šalis, kurioje eskaluojamas „čečėnų pėdsakas“, yra Afganistanas, kuriame esą net veikia čečėnų lageriai, kuriuose rengiami teroristai. Aišku, čečėnų „teroristai pastebėti“ ir Pakistane. Vienas Pakistano karo vadų generolas Saftaras Huseinas ir net pats generalinis policijos inspektorius Č.Jakubas ištrimitavo, kad mūšyje su teroristų grupuote nukautas kažkoks Danijatas, kuris buvo paskelbtas čečėnų teroristu. Vienintelis to įrodymas – neva pas nukautąjį rastas rusiškas aštuntos klasės chemijos vadovėlis. Esą čečėnų teroristas iš to vadovėlio mokėsi, kaip surengti cheminę ataką prieš JAV prezidento rančą Teksase... Pirmiausia pasirodė, kad tas „teroristas“ buvo visai be čečėnas, o uzbekas. Be to, kaip galima iš chemijos pradžiamokslio išmokti rengti cheminę ataką.

Prieš porą metų JAV ir Indijos žiniasklaida paskelbė visam pasauliui, kad Indijoje sugautas kažkoks buvęs tos šalies karinio laivyno jūrininkas, irgi užsimaskavęs čečėnas, kuris rengėsi nužudyti netgi JAV 7-ojo laivyno vadą viceadmirolą Džeimsą Mecgerį, kai tas su vizitu lankėsi Bombėjuje.

Neatsilieka ir komunistinė Kinija, irgi „aptinkanti“ tuos nenaudėlius čečėnus, kurie neva konsultuoja vietinius uigurų sukilėlius ir patys dalyvauja kovinėse operacijose. Taip pat ir Kazachstano nacionalinio saugumo komiteto aukštas pareigūnas pastebėjo „čečėnų teroristus“, kurie veikia Kazachstano teritorijoje. Netgi Izraelio, kuris garsėja savo tobula „Mosado“ žvalgyba, kai kurie pareigūnai įžiūrėjo, kad tarp palestiniečių teroristų yra čečėnų, kurie ypač pasižymi „ypatingu akiplėšiškumu“.

O JAV laikraščio „Washington Post“ apžvalgininkas paskelbė sensacingą žinią, jog pernai rudenį 25 čečėnai išsilaipino Meksikoje ir iš ten patraukė į Jungtines Valstijas, pasiekė Arizonos valstijos kalnus, kuriuose ir pasislėpė. Pasislėpė taip, kad jų negalima aptikti nei iš žemės, nei iš oro, nei iš kosmoso.

Aišku, pačioje Rusijoje gynybos ministras Sergejus Ivanovas nuolat kaltina Gruziją, jog Pankisio tarpeklyje veikia ginkluoti čečėnų būriai. Tą patį nuolat kartoja FSB generolas Šabalkinas, generalinio štabo viršininkas Balujevskis ir kiti.

Pagaliau sausio mėnesį buvo surengtas stalininio tipo parodomasis čečėnės Zaros Murtazalijevos teismo procesas, kuriame prokuroras įrodinėjo, kad Zara 1995 metais, kai jai dar net dešimties metų nebuvo sukakę, jau buvo patyrusi čečėnų „teroristė“ ir net mokė kitus aplink visą Azerbaidžano sostinę Baku neva esančiose čečėnų „teroristų“ bazėse. Z.Murtazalijeva buvo nuteista devynerius metus lagerio už tai, kad neva fotografavo vieną Maskvos prekybos centrą, ketindama jį susprogdinti. Kaip įrodymą FSB agentai pateikė jos rankinėje rastus 100 gramų trotilo, kurį patys ir pakišo.

Bet tai dar ne viskas. Aukšti Armėnijos pareigūnai paskelbė, jog Azerbaidžane čečėnų „teroristai“ įkūrė savo karines stovyklas ir rengiasi pulti Armėnijos kaimus. Todėl vienas tokios teorijos skelbėjų Igoris Muradianas kreipėsi į Rusiją, ragindamas suteikti Armėnijai naujausios konstrukcijos sraigtasparnius-šturmuotojus, kad iš jų būtų galima smogti čečėnų bazėms Azerbaidžane.

Tokie pareiškimai ir Vakarų politikų bei žiniasklaidos skleidžiami mitai apie visur atsirandančius čečėnų „teroristus“ yra aiškiai sukurpti Maskvoje. Apie tai neseniai rašė žinoma Danijos žurnalistė Vibekė Sterling savo publicistinėje knygoje „O Čečėnija!“ („O, Chechnia!“). Joje autorė pateikia daugybę nepaneigiamų faktų ir parodo Kremliaus propagandos melą, skleidžiamą jau kelerius metus, kai čečėnų laisvės gynėjų kova už savo šalies laisvę ir nepriklausomybę pateikiama kaip teroristinis pavojus visam pasauliui. Beje, po šios knygos išleidimo, Danijos žurnalistė Rusijoje paskelbta „persona non grata“.

V.Sterling primygtinai siūlo Vakarams pagaliau atsikvošėti nuo Maskvos jiems įpirštų haliucinacijų ir griežtai pareikalauti pagaliau nutraukti šiuos baigiamos išnaikinti tautos genocidą.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija