Atnaujintas 2005 birželio 22 d.
Nr.48
(1349)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Paskutiniai Kulautuvos plenero akordai

Medžio drožėjo Sauliaus
Lampicko kūrinys
puoš miesto aikštelę

Aidas Teresius (dešinėje)
prie savo kūrinio
„Mergaitė Ievutė“

Kaulautuvoje buvo uždarytas jau tradicija tapęs medžio drožėjų pleneras. Šiemet, kaip ir pernai, į Kulautuvos plenerą buvo susirinkę beveik tie patys drožėjai: Nauris Valuckas, Juozas Videika, Erikas Motiejūnas, Artūras Zmenka, Gintaras Varnas, Saulius Lampickas ir Aidas Teresius. Septyni Kulautuvos plenero dalyviai šiais metais atvertė senovės lietuvių istoriją.

Kulautuvą papuoš medyje įamžinti senieji lietuvių dievai: karo dievas Kovas, derliaus, namų, sodybos dievas, kuriam skirta rudens šventė, Žemėpatis, derlingumo deivė Žemyna, meilės deivė Milda ir maža mergaitė Ieva. 2005-ųjų plenero dalyvių darbai papuoš ne tik Kulautuvos centrinę aikštę, bet ir miestelio pušyne esančio sveikatingumo tako aikštelę bei skverą prie Vaikų tuberkuliozės ligoninės.

Skulptoriams už jų nepakartojamo grožio medžio skulptūras padėką pareiškė Kauno rajono mero pavaduotojas Kęstutis Juknis. Jis pasidžiaugė, jog tokie plenerai vyksta ne kur kitur, o Kauno rajone. „Esu sužavėtas ir dėkoju visiems medžio drožėjams už jų ypatingą indėlį puoselėjant ir gražinant mūsų rajoną. Tikiu, kad keliai jus dar ne kartą atves į Kulautuvą“, – sakė K.Juknis. Mero pavaduotojas rajono mero vardu visiems plenero dalyviams ir sodybos, kurioje medžio drožėjai gyveno, savininkei Aušrelei Vilkonienei įteikė atminimo dovanas su nauja rajono simbolika.

Skulptoriams už jų nuoširdų darbą skolingi neliko ir Kulautuvos gyventojai. Jie drožėjams dovanojo gražų lietuvių liaudies dainos skambesį. Kulautuvos seniūnas menininkams įteikė padėkos raštus.

„Kiekvienam menininkui viena svarbiausių paskatų yra jo darbų įvertinimas. Džiugu, kad jums mūsų darbai patiko, jais jūs žavitės. Tai yra didžiausia padėka mums“, – sakė medžio drožėjas A.Teresius.

Edita KĖKŠTAITĖ

Kulautuva, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija