Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Suvokti Eucharistijos prasmę ir švęsti sekmadienius

Pasipuošusios adorantės

Šv. Mišias aukoja vyskupas
dr. Jonas Boruta, SJ

Eucharistijos kongreso „jūra“

Iškilminga procesija
per Šilalės miestą

Be Šilalės rajono vadovų,
šioje šventėje dalyvavo
ir LR finansų ministras
Zigmantas Balčytis su žmona

ŠILALĖ. Birželio 11 dienos pavakarę prasidėjo Šilalės dekanato Eucharistijos kongresas. Į jį jau iš vakaro suvažiavo dekanato parapijų kunigai su savo tikinčiųjų bei jaunimo delegacijomis. Atvyko kunigų iš kitų dekanatų, klierikų išTelšių Vinco Borisevičiaus kunigų seminarijos.

Besiartinant kongresui, buvo sudaryta koordinacinė taryba, kuri padėjo klebonui dekanui kun. Stasiui Toleikiui pasirengti šiam renginiui. Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vikaras kun. Sigitas Valauskis dar prieš kongresą suorganizavo Šilalės Simono Gaudėšiaus ir Šilalės meno mokyklos mokinių piešinių parodą Eucharistijos tematika.

Naktinė adoracija prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo klebonas dekanas kun. S.Toleikis drauge su Šilalės dekanato parapijų kunigais ir kunigais svečiais. Buvo daug adoruojančių mergaičių ir patarnaujančių berniukų. Įžanginį kongreso pamokslą pasakė Laukuvos parapijos klebonas kun. Pranas Bartasūnas. Po to vyko naktinė Švč. Sakramento adoracija. Šv. Mišių metu ir per adoraciją giedojo Gargždų Šv. arkang. Mykolo bažnyčios jaunimo choras, vadovaujamas Petro Katauskio. Kartu giedojo ir Šilalės dekanato Kaltinėnų jaunimo centro ateitininkų kuopa, vadovaujama tikybos mokytojos Aidos Buivydienės, bei Šilalės skautai su ateitininkais. Visą naktį pasikeisdami adoravo Šilalės dekanato parapijų kunigai su savo tikinčiaisiais. Buvo medituojama, giedama, skaitomi Šventojo Rašto skaitiniai.

Išaušus birželio 12-osios rytui, Švč. Sakramento adoracija tęsėsi toliau. Katechezę meninės programėlės forma vedė Vilniaus katalikų evangelizacijos bendruomenė „Dievo mėnuliai“. Po katechezės atvykęs vyskupas dr. Jonas Boruta, SJ, taip pat Telšių vyskupijos Katechetikos centro vadovas kun. Rimantas Gudlinkis pasveikino visus Eucharistijos kongreso proga, pakvietė pagarbinti Jėzų Švč. Sakramente ir visą laiką būti Jo artumoje.

Vidurdienį Šilalės bažnyčios šventoriuje, prie laikino lauko altoriaus, vysk. dr. J.Boruta drauge su dekanato parapijų kunigais bei kunigais svečiais aukojo šv. Mišias, pasakė pamokslą apie Eucharistijos prasmę bei būtinybę visiems atsigręžti į Kristų, į prasmingą ir katalikišką sekmadienio šventimą, dalyvavimą šv. Mišiose. Giedojo jungtinis choras, kuriam dirigavo buvęs ilgametis Šilalės bažnyčios vargonininkas, dabar Šilalės kultūros centro direktorius Antanas Kazlauskas.

Eucharistijos kongresas baigėsi iškilminga procesija su Švč. Sakramentu pagrindine Šilalės gatve, o grįžus bažnyčion vyskupas visus palaimino.

Toliau vyko koncertas, kareiviškos košės skanavimas ir įvairūs atskirų parapijų meniniai pasirodymai.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija