Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Mero pusryčiai su vyskupu

Joninių išvakarėse Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas surengė trečiuosius mero pusryčius. Jau tradiciniais tapę mero pusryčiai – politikų, verslininkų, visuomenės veikėjų galimybė pasidalyti mintimis ir jausmais aktualiais miesto bendruomenei klausimais. Tądien meras V.Matuzas pusryčiavo su Panevėžio vyskupu Jonu Kaunecku ir Panevėžio miesto kunigais.


Nauji parapijos namai

Praėjusių metų vasarą Ukmergės dekanas, Šv.Petro ir Povilo bažnyčios klebonas kun. Gintautas Kabašinskas kreipėsi į rajono savivaldybę su prašymu padėti išspręsti dekanatui ir parapijai svarbų reikalą: suteikti patalpas parapijos namams – prie bažnyčios esamo vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ viename korpusų.


Per rokoko psalmes – į šventąjį kalną

„Būk ir toliau tokia pat atvira, kaip tas indas, į kurį Šventoji Dvasia kvėptų garsus, natas. Būk palaiminta ir per tave tebūna palaiminti šitie vaikai“, – šie linkėjimo žodžiai buvo tarti vaikų vokalo studijos „Ro-ko-ko“ vadovei Rasai Kauneckaitei. Birželio 9 dienos popietę Šiaulių miesto kultūros centre „Ro-ko-ko“ pristatė naują sakralinės muzikos programą „Į Šventąjį kalną“. Taip pat pavadinta ir nauja – antroji šios grupės kompaktinė plokštelė.


Aptarta bazilijonų vienuolyno ateitis

Vienuoliai bazilijonai pasiryžę
prikelti netoli Aušros Vartų
įsikūrusį Vilniaus bazilijonų
Švenčiausiosios Trejybės vienuolyną
Tomo Černiševo (ELTA) nuotrauka

Vilniuje, bazilijonų vienuolyne (Aušros Vartų 7 a), įvyko spaudos konferencija, skirta Šv. Juozapato bazilijonų ordino vienuolyno Vilniuje atstatymo planams. Išgirsti Bazilijonų ordino nuomonę apie svarbios kelioms šalims (Lietuvai, Ukrainai, Lenkijai, Baltarusijai) religiniu, kultūriniu ir istoriniu požiūriu Vilniaus Senamiesčio dalies numatomą ateitį pakvietė tėvų bazilijonų vadovai: Švč. Išgelbėtojo tėvų bazilijonų provincijos Ukrainoje provincijolas t.Hryhorij Hrynkiv, OSBM, ir tėvų bazilijonų Generalinės kurijos Romoje vyriausias ekonomas, prof. t.Porfirij Pidručnyj, OSBM.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija