Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Mero pusryčiai su vyskupu

Joninių išvakarėse Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas surengė trečiuosius mero pusryčius. Jau tradiciniais tapę mero pusryčiai – politikų, verslininkų, visuomenės veikėjų galimybė pasidalyti mintimis ir jausmais aktualiais miesto bendruomenei klausimais. Tądien meras V.Matuzas pusryčiavo su Panevėžio vyskupu Jonu Kaunecku ir Panevėžio miesto kunigais.

“Siekdamas padrąsinti Panevėžio dvasininkus ir katalikų bendruomenę aktyvesnei politinei saviraiškai ir pabrėžti religinių įsitikinimų reikšmę visuomeniniam gyvenimui, pakviečiau jus kartu aptarti opių dvasinių problemų, be to, noriu nuoširdžiai pasveikinti vyskupą J.Kaunecką vardinių proga“, – linkėdamas vyskupui nešti aukštai iškėlus moralinę Aukštaitijos sostinės vėliavą, baltų rožių puokštę įteikė meras V.Matuzas.

Vyskupas J.Kauneckas teigė, kad jie pritaria ir palaiko mero idėją bendroje diskusijoje aptarti miesto skaudulius, dvasinio nuosmukio problemas ir bendromis pastangomis ieškoti tokių sprendimų, kad Panevėžyje būtų daugiau šviesos ir gėrio. Miesto dvasininkus neramina pastaruoju metu vis vulgarėjanti miesto žiniasklaida, nemažėjantis savižudybių skaičius, alkoholizmo plitimas. Tačiau miesto kunigai pažymėjo, kad yra ir džiuginančių poslinkių: nuolat daugėja jaunimo pamaldose, vis daugiau panevėžiečių priima Krikšto, Pirmosios Komunijos, Sutvirtinimo, Santuokos sakramentus.

“Iš karto padaryti taip, kad Evangelijos vertybės veiktų kiekvieno kasdieniniame gyvenime, visuomenėje ir tarpusavio santykiuose – neįmanoma. Džiugina mero noras kalbėtis, tartis, ieškoti ir rasti visiems priimtinus sprendimus“, – teigė vyskupo generalvikaras kan. dr. Robertas Pukenis.

Meras su padėka pripažino Katalikų Bažnyčios įnašą bendrojo gėrio kūrimui. „Man yra garbinga būti čia su jumis, kad galėčiau pareikšti pagarbą už tuos darbus, kuriuos Panevėžio dvasininkai daro mūsų miesto bendruomenei“, – sakė V.Matuzas.

Bendru sutarimu buvo nutarta tokius susitikimus rengti kelis kartus per metus.

Jarda Paukštienė,
Panevėžio miesto Tarybos sekretoriato
vyriausioji ryšių su visuomene specialistė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija