Atnaujintas 2005 liepos 8 d.
Nr.51
(1352)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Vyskupo viešnagė

Slavikai. Džiugu, kad birželio 12 dieną mūsų mažutę, nuostabiai gražią prie Šešupės vingio, ant kalnelio stovinčią Šv. Onos bažnytėlę aplankė vyskupas Rimantas Norvila ir jį lydintis generalvikaras kun. dr. Arūnas Poniškaitis. Vizitas prasidėjo seniūnijoje, kur vizituotojai susitiko su seniūnu ir jos darbuotojais.

Iškilmingas šv. Mišias aukojo vysk. R.Norvila ir generalvikaras kun. dr. A.Poniškaitis. Parapijos klebonas kun. Darius Sruoginis vyskupui pateikė išsamią ataskaitą apie parapijos padėtį, kurioje apie du tūkstančiai parapijiečių. Klebonas pasakojo, kuo gyvenama, kas padaryta ir ką reikėtų padaryti, kas džiugina ar kelia rūpesčių.

Vyskupas savo homilijoje kalbėjo apie sekmadienio šventimo reikšmę ir prasmę. Kiek dar daug žmonių ignoruoja sekmadienio šventimą, nedalyvauja šv. Mišiose, nesusitinka su Dievu, todėl gyvenime paklysta ir nepamato kiekvienam ištiestos Dievo pagalbos rankos. Ganytojas susirūpinęs kalbėjo apie kitas šių dienų negeroves: girtavimą, savižudybes. Kodėl žmonės pakelia ranką prieš didžiausią Dievo dovaną – savo gyvybę? Prieškario Lietuvoje irgi būdavo savižudybių, bet gal dešimt kartų mažiau. Vysk. R.Norvila kvietė būti darnia bendruomene, įsitraukti į parapijos gyvenimą, branginti tai, ką turime, kas mus visus stiprina. Vyskupui padėkota sugiedant „Ilgiausių metų“. Ganytojas buvo išlydėtas plojimais.

Kas penkeri metai vyskupas oficialiai aplanko kiekvieną parapiją. Toks vizitas Slavikuose buvo jubiliejiniais krikščionybės metais, 2000-aisiais, kai lankėsi vyskupas Juozas Žemaitis.

M.TARASEVIČIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija