Atnaujintas 2005 liepos 8 d.
Nr.51
(1352)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gyvenimo rudens sulaukus

Panevėžio Kristaus Karaliaus
Katedros altaristas mons. Petras
Kuzmickas neseniai pažymėjo
kunigystės 70-metį
Autoriaus nuotrauka

Monsinjoras Petras KUZMICKAS, neseniai pažymėjęs savo kunigystės 70-metį ir rudenį sutiksiantis asmeninio gyvenimo 95 metų sukaktį, yra Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedros altaristas. Bene vyriausias amžiumi Panevėžio vyskupijos kunigas mielai sutiko pabendrauti su „XXI amžiumi“.

Visiškai nerūkė, noriai dirbo ūkio darbus

Gerbiamas monsinjore, kaip jaučiatės, kokia jūsų sveikata?

Sulaukus tokių metų, sveikata nesiskundžiu. Organizmui sustiprinti vartoju vitaminų. Nusipirkti maisto produktų dažniausiai einu į turgavietę. Kelio atgal klausti nereikia. Katedroje atlieku pareigas, kokios priklauso kaip altaristui.


Ryžtingas jaunystės puoselėtojas

Brolis Juozapas Glėbas, CFX,
Bostone 1996 metais

Kas Panevėžyje, o dabar ir Vilniuje nepažįsta Šv. Pranciškaus Ksavero brolijos nario Juozapo Glėbo? Turėdamas prigimtinį pedagogo talentą, jis nesunkiai randa bendrą kalbą su jaunimu, dažnai aplanko studentus universitetuose, susitinka su moksleiviais, dalyvauja jaunimo sambūriuose, džiaugiasi ir liūdi kartu su jaunais žmonėmis. Ką reiškia gyventi jaunimo rūpesčiais? Ar įmanoma suvokti pasaulį ir visuomenę per jaunystės prizmę? Kaip pabandyti susidraugauti su jaunais žmonėmis? Dažną iš mūsų lydi šie klausimai. Apie tai ir kalbamės su broliu Juozapu, birželio 17 dieną atšventusiu 60-ies metų jubiliejų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija