Atnaujintas 2005 liepos 13 d.
Nr.52
(1353)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kas išgelbės Malaišių sodžių?

Vytautas BAGDONAS

Malaišių senbuvė
Liuda Budreikaitė

Malaišių kaimas, esantis pačiame Anykščių rajono ir Svėdasų seniūnijos pakraštyje, – vienas seniausių mūsų šalyje. Rudenį sukaks 750 metų, kai Malaišių vardas buvo paminėtas rašytiniuose šaltiniuose.

Praeitis garsi, dabartis liūdna

Kalbininko prof. Kazimiero Būgos „Rinktinių raštų“ III tome (Vilnius, 1961) pateikiama daug dokumentų lotynų kalba iš vokiečių išleisto veikalo „Livonisches Urkunden Buch“ („Livonijos aktų knyga“). Viename iš 1255 metų dokumentų, bylojančių apie kunigaikščio Mindaugo Kalavijuočių ordinui dovanotas žemes, minimas ir kaimas Maleysine. Lotyniškus pavadinimus „Malesine“, „Malaisen“, „Maleysen“ galima užtikti ir 1257, 1398, 1392 metų dokumentuose.


Pagarba pedagogams

Utenos pagrindinėje mokykloje
susitikimai su buvusiais
pedagogais tapo prasminga tradicija

Utenos pagrindinės mokyklos pedagogų kolektyvas puoselėja gražią tradiciją pagerbti žmonės, dirbusius šioje mokykloje ir išėjusius į užtarnautą poilsį. Šiemet jau šeštus metus iš eilės buvusiems pedagogams bei kitiems mokyklos darbuotojams surengta susitikimo popietė, kurioje skambėjo muzika ir dainos, buvo pasakojama apie mokyklos aktualijas ir dalijamasi prisiminimais.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija