Atnaujintas 2005 liepos 13 d.
Nr.52
(1353)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pagarba pedagogams

Utenos pagrindinėje mokykloje
susitikimai su buvusiais
pedagogais tapo prasminga tradicija

Utenos pagrindinės mokyklos pedagogų kolektyvas puoselėja gražią tradiciją pagerbti žmonės, dirbusius šioje mokykloje ir išėjusius į užtarnautą poilsį. Šiemet jau šeštus metus iš eilės buvusiems pedagogams bei kitiems mokyklos darbuotojams surengta susitikimo popietė, kurioje skambėjo muzika ir dainos, buvo pasakojama apie mokyklos aktualijas ir dalijamasi prisiminimais.

Rengdami susitikimus su buvusiais pedagogais, Utenos pagrindinės mokyklos mokytojai ne tik prisimena ir pagerbia žmones, gražiausius savo gyvenimo metus paskyrusius jaunimui auklėti, bet ir rodo puikų pavyzdį savo mokiniams. Kasmet buvusią savo darbovietę aplankantys pedagogai apžiūri mokyklą, pabendrauja tarpusavyje, dalijasi prisiminimais prie kavos puodelio, varto senas nuotraukas.

Buvęs fizikos mokytojas Stasys Griškevičius pasidžiaugė, kad mokykla kasmet keičiasi į gera – vis daugiau modernios technikos, vaizdumo priemonių. Jo teigimu, prieš gerą dešimtmetį jis nė negalvojęs, kad mokslo pažanga bus tokia stebėtinai greita ir taip sumaniai pritaikoma mokyklose.

Dvylika metų ūkvedžiu mokykloje dirbęs Vytautas Ūdra irgi buvo gerai nusiteikęs – mokykloje švaru, šviesu, kabinetai tvarkingi, mokiniai pietauja naujai įrengtoje valgykloje.Tik gaila, kad mokinių skaičius ne tik Utenos pagrindinėje, bet visose rajono mokyklose kasmet mažėja.

Aktyviu moksleivių ir pedagogų gyvenimu pasidžiaugė ir kiti mokykloje dirbę pedagogai – pradinių klasių mokytoja Aldona Jucienė, kūno kultūros mokytojas Jonas Cesevičius, matematikės Irena Malaiškienė ir Bronė Gobužienė, pavaduotoja Zinaida Babraitienė.

Pedagoginio darbo veteranams koncertavo Utenos pagrindinės mokyklos moksleivių kolektyvai – pradinių klasių liaudies muzikos ansamblis (vad. Birutė Zemlevičienė), liaudies ir ritminių šokių grupės (vad. Elena Pauliukevičiūtė), popgrupė (vad. Diana Kraujalienė).

Šiuo metu Utenos pagrindinėje mokykloje yra 63 darbuotojai, tarp jų – 42 mokytojai specialistai. Mokyklos direktorė Milda Survilienė sakė, kad mokykla laimėjo Mokyklų tobulinimo konkursą ir dar šiais metais gaus 46 tūkst. litų mokymo priemonėms įsigyti bei naujų darbo metodų mokymams organizuoti. Pasak direktorės, Utenos pagrindinės mokyklos moksleiviai iš kitų miesto mokyklų vaikų išsiskiria savo dvasingumu, noru padėti šalia esantiems ir sunkiau besiverčiantiems ar nelaimių ištiktiems draugams. Mokykloje organizuojamos gerumo akcijos, kurių metu moksleiviai ir jų tėveliai, pagelbėdami sunkiai besiverčiančioms šeimoms, pasidalija jau išaugtais drabužiais, batais arba paaukoję pinigų nuperka reikalingų daiktų, vaistų ir kt. Pedagogų iniciatyva ne tik mokykloje, bet ir visame rajone pradėti rengti trišaliai tėvų susirinkimai, kuriuose dalyvauja ir atvirai apie iškylančias problemas kalbasi mokytojai, moksleiviai ir jų tėvai.

Rūta JONUŠKIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija