Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Sėkminga paramos akcija

„Lietuvos Caritas“ bendradarbiai
ir svečiai prie „Vaikų stotelės“.
Priekyje – Kristina Mozūraitė,
kairėje – vokiečių paramą
atvežusi Džesika Rodė

„Vaikai padeda vaikams“ – šiuo moto Apeldorne (Žemutinė Saksonija, Vokietija) buvo surengtas labdaros koncertas „Lietuvos Caritas“ vaikų dienos centrui Kaune paremti. Gegužės 26 dieną nelauktai didelė 2000 eurų auka buvo perduota „Caritas“ dienos centro „Vaikų stotelė“ (Kaunas, Šv. Kryžiaus (Karmelitų) parapija) vadovams. Koncertą inicijavo ir organizavo Apeldorno vaikų choras. Akcijos sėkmę taip pat laidavo ir Hazeliunės Burgmanno kapelos, Apeldorno pradinės mokyklos ir moterų choro talka. Daug padėjo ir savanoriai talkininkai, koncerto metu vaišinę beveik 300 svečių kava ir pačių keptais pyragaičiais.


Skautai stovykloje neliūdėjo

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Birželio 26 - liepos 5 dienomis Vepriuose šurmuliavo skautų stovykla „Atžalynas“, kuriai vadovavo Ramutė Sakalauskienė. Gamtos prieglobstyje turiningai leido laiką socialiai remtini vaikai iš Senamiesčio pagrindinės mokyklos, J.Basanavičiaus, Šilo vidurinių mokyklų bei Antano Smetonos gimnazijos. R.Sakalauskienė skautų stovyklas organizuoja keturiolika metų.


Globos namuose – tarptautinė stovykla

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Vaikų delegacijos iš Švedijos
pasirodymas
Autorės nuotrauka

Ukmergės vaikų globos namuose šurmuliavo stovyklautojai. Drauge su mūsų globos namų auklėtiniais stovyklavo grupė vaikų ir vadovų iš Švedijos Solvesborgo miesto bei Lenkijos Plonsko globos namų. Jie aplankė Lietuvos sostinę, susipažino su Ukmerge, pliuškenosi ežeruose, turiningai leido laiką.


Stovyklavo dekanatų jaunimas

Birželio 26-30 dienomis Kaišiadorių vyskupijos Šeimos centras pakvietė jaunimą į stovyklą „Atrask save“. Jai vadovavo Šeimos centro darbuotoja Dalia Mackeliūnienė.

Stovyklai parinkta vieta - nuostabus gamtos kampelis prie Bebrusų ežero - sužavėjo susirinkusius stovyklautojus. Čia susirinko jaunimas iš Kaišiadorių ir Širvintų dekanatų. Atvyko tie, kurie dirbo parapijose: padėjo Šeimos centrams organizuoti Gyvybės dienos renginius, dalyvavo katalikiško jaunimo susibūrimuose, lankėsi paskaitose, organizacijų „Už gyvybę“ renginiuose. Jau pirmąją dieną stovyklautojai bendravo su Antanu Šalaševičiumi („Gyvųjų akmenų“ bendruomenė), kalbėjo apie šeimą, meilę, ieškojo atsakymo į jiems rūpimus klausimus. Vakare visi susirinkdavo bendrai maldai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija