Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Per atlaidus - vyskupo padrąsinimas

Po Sumos šv. Mišių vyskupai
bei vyskupijos kunigai įsiamžino
su sutvirtintaisiais ir jų artimaisiais

Vilkaviškis. Švč. M. Marijos Apsilankymo Katedroje švenčiant titulinius Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo atlaidus paminėtos ir atstatytos vyskupijos Katedros konsekracijos septintosios metinės.

Prieš didžiuosius parapijos atlaidus Katedros šventorius pasipuošė ryškiaspalvių pelargonijų kupolais, kurių grožis, kaip ir visa išpuoselėta Katedros aplinka, džiugina vilkaviškiečius ir miesto svečius.

Liepos 10-ąją, sekmadienį, per 170 pasirengusių jaunuolių ir paauglių per Votyvos ir Sumos šv. Mišias buvo teikiamas Sutvirtinimo sakramentas.

Ankstyvąsias šv. Mišias aukojo ir Sutvirtinimo sakramentą teikė vyskupas emeritas Juozas Žemaitis. Sumos šv. Mišioms, kurias aukojo keletas vyskupijos parapijų kunigų, vadovavo ordinaras vyskupas Rimantas Norvila ir teikė Sutvirtinimo sakramentą.

Vyskupas R.Norvila, pratęsdamas tos dienos Šventojo Rašto skaitinių mintis, kvietė pamąstyti, ką reiškia krikščioniui būti Bažnyčios nariu, ragino kiekvieną dažniau ir drąsiau rasti kelią į Dievo namus, ypač šiais, šventosios Eucharistijos metais pagilinti savo tikėjimą ir dvasiniame gyvenime jaustis atsakingiems pirmiausia už save.

Šią vasarą Sutvirtinimo sakramentas jau buvo teikiamas ir kitose dekanato parapijose: Vištyčio, Kybartų, Pajevonio, Pilviškių, Gižų.

Birutė NENĖNIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija