Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kaišiadorių vyskupijoje

Širvintų dekanate

Sąskrydis Švč. M.Marijos garbei

ŠIRVINTOS. Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebono dekano mons. Juozapo Dabravolsko iniciatyva rajono pradinių mokyklų mokiniams kasmet gegužės mėnesį organizuojami sąskrydžiai, skirti Švč. M.Marijos garbei. Šiemet jau dešimtasis sąskrydis „Marija – Tu Motina mūsų visų“ vyko šios parapijos Družų pradinėje mokykloje. Salė buvo išpuošta, įrengtas Švč. M.Marijos garbei altorėlis, degė žvakutės. Mokiniai linksmi, gražiai pasipuošę. Šią šventę dekanui padėjo surengti tikybos mokytojos D.Lapinskienė, D.Katinienė ir L.Kiškytė. Taip pat talkino Širvintų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos Družų pradinio ugdymo skyriaus vyr. mokytoja D.Vinslauskienė ir mokytoja J.Urbonavičienė, Širvintų kultūros centro Družų filialo vadovė M.Morkūnienė.

Dalyvavo Zibalų pagrindinės mokyklos (mokyt. V.Petrauskienė ir A.Jautelienė), Širvintų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos, Kielių (mokyt. S.Žygienė, L.Miliukienė), Viesų (mokyt. D.Katinienė) ir Družų pradinio ugdymo skyrių (mokyt. Vinslauskienė, J.Urbonavičienė) mokiniai. Sąskrydį sumaniai vedė Širvintų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja Laura Kiškytė.

Renginys pradėtas giesme „Sveika, o Marija!“. Kalbėjo klebonas mons. J.Dabravolskas. Visų mokinių akys sužibo, kai ganytojas kvietė juos nuoširdžiai džiaugtis Švč. M.Marijos globa, jos gerumu, begaline meile. Ji – mūsų dvasinė Motina. Monsinjoras paragino vaikus tą džiaugsmą parnešti savo mamytėms, tėveliams, už juos nuolat pasimelsti į Švč. Mergelę Mariją.

Ilgametė tikybos mokytoja V.Adamonytė (dabar pensininkė) savo nuoširdžios meilės žodžius skyrė mokiniams, mokytojams ir svečiams. Ji kvietė mokinius dėkoti Švč. M.Marijai už Jėzų Kristų, nes Jis yra mūsų kelias, tiesa ir gyvenimas, mūsų Atpirkėjas, Išganytojas. Kvietė neapleisti bažnyčios, šv. Mišiose susitikti su Jėzumi. Mokiniai sąskrydyje parodė, ką išmoko per mokslo metus: giedojo, skaitė eiles, vaidino, žaidė, atliko užduočių tema „Marija – Tu Motina mūsų visų“: sprendė rebusus, labirinte ieškojo maldų, padedančių geriau pažinti Švč. M.Mariją, atsakinėjo į klausimus ir kt.

Sąskrydžio vadovė mokytoja Laura visiems mokiniams, mokytojams ir svečiams išdalijo skirtukus su popiežiaus Jono Pauliaus II atvaizdu ir jo mintimis apie gailestingumą, kryžių, meilę ir gyvenimą bei po antrą skirtuką Eucharistijos metams prisiminti su užrašu: „Aš esu gyvoji duona, nužengusi iš dangaus. Kas valgys šią duoną – gyvens per amžius. Duoną, kurią aš duosiu, yra mano kūnas už pasaulio gyvybę“ (Jn 6, 51).

Visi – ir mokiniai, ir mokytojai – džiaugėsi švente. Dekanas klebonas mons. J.Dabravolskas padėkojo jiems už gražias programėles, už parodytą meilę ir pagarbą Švč. M.Marijai. Sąskrydį visi baigė giesme „Marija – Tu Motina mūsų visų“. Agapėje parapijos dekanas palaimino valgius, visi pasimeldė ir skanaudami valgė, bendravo ir, dvasiškai sustiprėję, linksmi sugrįžo į namus.

Vlada ADAMONYTĖ,
tikybos vyr. mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija