Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Apie Šventojo Tėvo atostogas

Italijos Alpėse atostogaujantis
popiežius Benedikas XVI
per rytinį pasivaikščiojimą
kalbasi su vietos berniuku
EPA-ELTA nuotrauka

Jau daugiau kaip savaitę popiežius Benediktas XVI atostogauja šiaurinėje Italijoje, Aostos slėnyje. Į saleziečiams priklausančius specialiai Popiežių atostogoms pastatytus namus Les Kombes kaime popiežius Benediktas XVI atvyko liepos 11 dieną ir juose gyvens iki liepos 28-osios, kuomet, baigęs atostogas, persikels į Kastelgandolfo vasaros rezidenciją prie Romos.


Kenijoje nužudytas katalikų vyskupas

Vyskupas Luidžis Lokatis

Liepos 14 dieną Kenijos šiaurėje buvo nušautas katalikų vyskupas Luidžis Lokatis. Pasak Kenijos šaltinių, dvasininkas tapo dar viena boranų ir gabrų genčių kruvinų susirėmimų auka. Liepos 12 dieną konfliktas pareikalavo 76 žmonių gyvybių Turbio kaime.

76 metų vyskupas italas, 40 metų dirbęs Kenijoje, buvo apšaudytas, kai ėjo į sielovados centrą Isiolo vietovėje, kur jis gyveno. Dvasininkas mirė ligoninėje, praėjus maždaug 90 minučių po incidento.


Kraujo ištroškę klanai

Petras KATINAS

Prasidėjus neramumams Čečėnijos kaimynystėje – Dagestane, imta kalbėti, kad Šiaurės Kaukazo regione atsirado antrojo Kaukazo karo židinys ir Rusijos armijai dabar reikės kautis dviem frontais. Į Dagestaną buvo skubiai permesti keli papildomi Rusijos vidaus kariuomenės daliniai. Iš pradžių oficiali Kremliaus propaganda ir vietinė Dagestano valdžia dėl padidėjusių ginkluotų išpuolių, kasdieninių pasikėsinimų į valdžios pareigūnus tradiciškai kaltino čečėnų „banditus“.


Separatistai skelbia mobilizaciją

Petras KATINAS

Jau keli mėnesiai Rusijos oficialioji ir imperinė žiniasklaida bei oficialusis Kremlius paskutiniais žodžiais koneveikia Moldovos prezidentą komunistą Vladimirą Voroniną. Vadina jį išdaviku, veidmainiu, Ukrainos prezidento V.Juščenkos pastumdėliu ir pan. Štai dienraštis „Rossijskaja gazeta“, tradiciškai koneveikiantis ir niekinantis Baltijos valstybes, visą savo ugnį laikinai nukreipė į Moldovos prezidentą. Kremlių ir Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą labai supykdė prezidento V.Voronino pareiškimas Briuselyje, kuriame jis ragino NATO kuo greičiau priimti planą dėl glaudesnio bendradarbiavimo su Moldova, perspektyvoje tampant visateise Šiaurės Aljanso nare.


Nerami vasara Europoje

Popiežius meldžiasi už pragaištingų potvynių aukas Rumunijoje

Smarki audra su kruša siautėjo
Šveicarijoje Lavo regione
EPA-ELTA nuotrauka

„Aš su baime stebiu rumunų gyventojų, kuriuos užklupo sugriovimus ir didelius nuostolius atnešusios smarkios liūtys, dramą“, - sakoma popiežiaus Benedikto XVI užuojautos telegramoje apaštaliniam nuncijui Rumunijoje vyskupui Žanui Klodui Perisė. Popiežiaus teigimu, jis meldžiasi už aukas, jų artimuosius ir benamius. Jis prašo Dievo „paguodos ir paramos broliams ir seserims“ ir suteikia jiems specialų apaštalinį palaiminimą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija