Atnaujintas 2005 liepos 27 d.
Nr.56
(1357)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Neleisime kiršinti

Perskaičius laikraščio „Baltijos kelias“ (Nr.26) vedamąjį straipsnį „Kada į mūsų kiemą ateis šventė“, pasirašytą V.Radžvilo, kyla nemalonus jausmas. Kadangi čia dažnai minimi tremtiniai ir Tėvynės sąjungos nariai, laikraščio rėmėjai, o aš ir esu vienas jų, dėl to negaliu tylėti.

Dar prieš metus, pasitikėdamas garbinga laikraščio redkolegija – E.Gudavičiumi, Č.Laurinavičiumi, V.Radžvilu, jų keliamomis problemomis, nutariau prisidėti prie tiesos žodžio skleidimo ir negailėjau nei savo laisvalaikio, nei pinigų: nuveždavau laikraštį į kelis savo tėviškės bažnytkaimius, platinau jį Vilniuje. Net buvau pradėjęs organizuoti vienminčių grupę kovai prieš valdžių savivalę, apie kurią per Lietuvos televizijos „Panoramos“ laidą kažkodėl buvo pranešta, kad organizuojasi judėjimo „Kitas pasirinkimas“ „Grupė kovai su korupcija“. Netrukus paaiškėjo, kad kovoti visai nereikia, nes planai keitėsi. Judėjimo sueigose kažkodėl niekada nebūdavo E.Gudavičiaus ar Č.Laurinavičiaus, bet visada būdavo R.Juozapavičius arba D.Kuolys. V.Radžvilo paklausus, kodėl judėjimas eina išvien su D.Kuoliu (juk žinomi jo darbeliai, kai Zigmas Zinkevičius buvo Vyriausybės narys, kenkėjiška veikla Lietuvos patriotams), šis atsakė, kad tik dėl populiarumo. V.Radžvilo straipsniai, kritikuojantys TS lyderius, iš pradžių buvo lyg ir nieko, bendram labui. Bet dabar šis straipsnis kelia nerimą ir pasipiktinimą. Pirmiausia melu, jog komunistai laimi rinkimuose savo judrumu ir sugebėjimu keistis, o TS lyderiai to nesugeba daryti. Iš tiesų viską daro pinigai, įgyti komunistų prichvatizacijos metu, seni ryšiai, žiniasklaidos papirkinėjimai ir t.t. Tik tai lemia rinkimų sėkmę.

Meluojama, kad TS lyderiai sugriovė Krikščionių demokratų partiją. Žinome, kaip taip atsitiko: KDP lyderiai buvo komunistų papirkinėjami, šantažuojami. Straipsnyje kalama į galvą „liaudies priešas“, visų mūsų vargų ir bėdų kaltininkas – TS lyderiai. O iš tikrųjų norima susilpninti TS, palikti karius be vadų ir taip pašalinti paskutinę kliūtį neokomunistų kelyje.

TS dabar yra labai sustiprėjusi, į ją įsiliejo politiniai kaliniai ir tremtiniai su savo lyderiais, kitos smulkesnės partijos. Iš dalies atsinaujino TS lyderiai: P.Jakučionis, V.Žiemelis, R.Dagys, R.Kupčinskas. Matyt, tai nepatinka kai kam iš valdančiosios daugumos, kelia jiems nerimą.

Kas gali paneigti, kad V.Radžvilas su D.Kuoliu nėra neokomunistų įrankiai, veikiantys prisidengdami garbingų žmonių, tokių kaip E.Gudavičius, Č.Laurinavičius, J.Kronkaitis vardu? Įdomu būtų išgirsti šių garbingų žmonių nuomonę – ar jie norėtų, kad TS liktų be savo lyderių, susilpnėtų?

Iš straipsnio pavadinimo matyti, kas laukia šventės savo kieme. Bet, manau, jie jos nesulauks, nes mes, tremtiniai – TS nariai, to neleisime, nesileisime kiršinami, būsime budrūs. Be to, nenoriu, kad kiti būtų taip klaidinami, kaip aš buvau suklaidintas.

Juozas BRUZGA

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija