Atnaujintas 2005 rugpjūčio 5 d.
Nr.58
(1359)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Depolitizuoti

Gražina TRIMAKAITĖ

Apie tai, kas naikino pilietinę visuomenę Lietuvoje, yra parašęs Algimantas Zolubas „Tremtinyje“, (Nr. 22), straipsnyje „Iš nupilietinimo – į pilietiškumą“. Geram darbui skaitytojai pakviesti pačiu jo straipsnio pavadinimu. Nupilietinimas jau įvyko, pilietiškumo reikia, ir Respublikos Prezidentas jo jau pasigenda. Pasigedęs ragina jam atsirasti. Bet dar nedirbama, kad jis atsirastų. Net ir jo ardymas dar nesiliovęs, o dabar daromas net ir labai patraukliomis formomis.


Gana būti avinais!

Replikos tiems, kuriems „prie ruso buvo geriau“

Dažnai su apmaudu ir netgi su nerimu pamąstau: kaip čia atsitiko, kad kai kurie Lietuvos žmonės per penkiolika nepriklausomybės metų vis dar negali atsibusti iš buvusio sovietinio košmaro? Nejaugi per mažai apiplėšta, ištremta, nukankinta, išžudyta mūsų tautiečių, kad galėtume taip greitai ir taip lengvai užmiršti milžiniškas skriaudas, kurias padarė sovietų okupantai ir jų kolaborantai lietuviai? Kodėl dauguma mūsų tautiečių rinkimuose į valdžios struktūras pasisako už buvusius aršius nomenklatūrininkus, okupacijų metais pavirtusius avinais ir pagal Kremliaus nurodymus bliovusius?


Atsisakykime sovietinės propagandos

Manau, nėra pasaulyje tokios valstybės, kuri nuo savo gyventojų slėptų nesėkmes, išskyrus buvusią Sovietų Sąjungą. Jei komunistų partijai atrodo, kad kažko žmonėms nereikia žinoti – nežinos. Viską, kas gerai, skelbė, net jei pionierius ar spaliukas paduodavo seneliui nukritusią lazdą. Dabar, kas negerai, žiniasklaida visu balsu šaukia, kas gerai – nutyli, skelbia net jei šuo, ypač jei jis kunigo, aplojo vaiką. Taip kelia šalyje paniką. Dažnai kalba apie vargą, nors gal kas trečia šeima turi automobilį. O kiek turi namų – „lūšnų“ paežerėse, paupiuose... Vadinasi, vargo nėra. Nebent visa tai įgyta apgaule, per korupciją –tuomet jau skelbs, nes tai – nusikaltimas, todėl negalima nutylėti. Tegul visi žino apie Lietuvos blogumus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija