Atnaujintas 2005 rugpjūčio 19 d.
Nr.61
(1362)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Šilalės dekanato diena

Porciunkulės atlaidų Sumą
su kunigais aukoja vyskupas
dr.Jonas Boruta, SJ (viduryje)

Žemaičių Kalvarija. Rugpjūčio 2-ąją, Porciunkulės atlaidų dieną, čia buvo suvažiavę Šilalės dekanato, vadovaujamo Šilalės Šv.Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebono dekano kun. Stasio Toleikio, visų parapijų tikintieji, kunigai, ministrantai, adoruotojos, jaunųjų giedotojų ansambliai ir Kaltinėnų bažnyčios choras. Šią Šilalės dekanatui skirtą dieną vyko ir Porciunkulės atlaidai.

Votyvą Žemaičių Kalvarijos Bazilikoje aukojo Šilalės dekanas, klebonas kun. Stasys Toleikis kartu su kitais atvykusiais kunigais. Pamokslą apie Porciunkulės atlaidų svarbą pasakė Laukuvos Šv.Kryžiaus atradimo bažnyčios klebonas kun. Pranas Bartasūnas. Jo pamokslai visuomet būna turiningi, vedantys prie meilės Dievui ir artimui. Pamaldose giedojo Šilalės ir Laukuvos bažnyčių jaunimo ansambliai, vadovaujami Gerdos Lapinskaitės ir Jolantos Bučnienės. Po Votyvos buvo kalbamas rožinis. Atlaidų Sumą aukojo Telšių vyskupas dr. Jonas Boruta, SJ, dalyvaujant generalvikarui kun. Juozui Šiuriui ir kitiems kunigams. Giedojo Kaltinėnų bažnyčios choras, vadovaujamas Gražvydo Gasparavičiaus. Vyskupas tikintiesiems padovanojo prasmingą pamokslą apie Porciunkulės prasmę, kvietė melstis už pašaukimus į kunigystę.

Po atlaidų Sumos visi drauge su vyskupu ir kunigais išsirengė į garsiuosius Žemaičių Kalvarijos kalnus apmąstyti Kristaus Kančios kelio. Vyskupas nešė šv. Kryžiaus relikviją. Šioje iškilmingoje procesijoje dalyvavo tikinčiųjų grupės iš Šilalės, Tūbinių, Laukuvos, Pajūrio, Kvėdarnos, Kaltinėnų ir Upynos parapijų. Vyskupas ties kiekviena Kristaus Kančios kelio stotele laimino procesijos dalyvius minėta relikvija. Tie, kurie dėl sveikatos ar senatvės negalėjo įsitraukti į eiseną, Kristaus Kančios apmąstymus, vadovaujami pasilikusių kunigų, tai atliko Bazilikoje.

Šilalės dekanato diena Žemaičių Kalvarijoje baigėsi Švč. Mergelės Marijos ir Viešpaties Jėzaus Kristaus garbinimo maldomis bei giesmėmis ir vyskupo dr. J.Borutos suteiktu palaiminimu atlaidų proga.

Rugsėjo pradžioje į tokią pat dekanato dieną rinksis Šilutės dekanato tikintieji. Ir taip kiekvieną mėnesį suvažiuos visi Telšių vyskupijos dekanatai. Žemaičių Kalvarijos Dievo Motinai nusilenkti už gautas malones ateis vis naujos dekanatų maldininkų grupės.

Žydrūnas PRANAITIS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija